DUIKEN-lezers filmevent Scheveningen voor slechts € 5

05-11-14 - 02-11-15

Speciaal voor onze DUIKEN-lezers organiseren we weer een superleuk filmevent! Dit keer nodigen we je uit om naar Scheveningen te komen, waar we de unieke film The Live Bait Squadron van Klaudie Bartelink zullen vertonen in het Muzee. Uiteraard is videograaf Klaudie Bartelink aanwezig en kun je haar al je vragen stellen. Daarnaast mag je het Muzee bezoeken waar een schitterende tentoonstelling is over deze vergeten scheepsramp bij Scheveningen. Als kers op de taart krijg je ook nog een voucher met 50% op entree van SEA LIFE en laten we je niet naar huis gaan zonder onze gave goodiebag! Dit alles voor slechts: 


Klaudie Bartelink dook meerdere malen onder op de Britse Kruisers voor de kust van Scheveningen.

The Live Bait Squadron
Ooit gehoord over de scheepsramp 22 mijl uit de kust van Scheveningen, waar 1459 slachtoffers vielen? Bijna net zoveel als bij de Titanic? Er zijn maar weinig mensen die bekend zijn met het verhaal over de drie Britse kruisers, de HMS Aboukir, Hogue en Cressy, die daar ten onder gingen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Onderwatervideograaf Klaudie Bartelink maakte in coproductie met Windmill Film een documentaire over deze vergeten ramp die The Live Bait Squadron wordt genoemd. Bekijk hier de trailer: www.duikenchannel.nl 


Ontdek de waarheid achter de vergeten scheepsramp in het Muzee.

Muzee
Muzee Scheveningen brengt na 100 jaar de vergeten ramp in beeld en laat daarnaast de huidige situatie zien van de kruisers als kraamkamer voor nieuw zeeleven.
Uitgangspunt van de tentoonstelling is het boek ‘Drie massagraven voor de Nederlandse kust’ van Henk H.M. van der Linden, amateurhistoricus met een fascinatie voor de Eerste Wereldoorlog. 


Een leuke afsluiter: bezoek SEA LIFE met het hele gezin!

SEA LIFE
 
Ontdek de verrassende onderwaterwereld in SEA LIFE Scheveningen en ontmoet onze fantastische dieren: roggen, haaien, zeesterren, piranha’s en nog veel meer. Loop door de onderwatertunnel en zie de zeeschildpad vlak boven je hoofd zwemmen. Ontmoet ook onze otters Max en Skittle. SEA LIFE Scheveningen is dagelijks geopend om 10.00 uur.

Info

Datum:
29 november
Tijd: start film 13:30 uur. SEA LIFE kun je ervoor of erna bezoeken: vouchers liggen klaar bij het Muzee vanaf 12:00 uur. Ook het Muzee kun je ervoor of erna bezoeken. 
Aanmelden: klik hier 

Onderwaterfoto's: Cor Kuyvenhoven 

Reageer op dit artikel

Afzender:

Uw waardering

Bericht:

 


Reacties op dit artikel

Klik hier om je in te schrijven
Nederland België

Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer