WNF-Herfstduik voor de Noordzee

20-10-14 - 02-11-14

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) en Center Parcs organiseren op zondag 2 november om 14:00 uur voor de derde keer een Herfstduik op het strand bij het Center Parcs Strandhotel Zandvoort. Dit jaar staat de duik in het teken van de bescherming van onze eigen Noordzee, waar veel meer bijzondere dieren leven dan de meeste Nederlanders denken. De Herfstduik is onderdeel van de WNF-oceanen campagne om aandacht te vragen voor het belang van meer beschermde zeegebieden.

Nog geen halve eeuw geleden zat de Noordzee vol roggen en haaien. Vissers vingen tonijnen van meer dan twee meter en er werden regelmatig walvissen gesignaleerd. Nu zijn er vrijwel geen grote vissen meer te vinden in de Noordzee. Het WNF wil dat de zee beter beschermd wordt zodat ook grotere zeedieren zoals haaien, roggen, dolfijnen en tonijnen weer volop en veilig in onze Noordzee kunnen rondzwemmen.

Pootje baden
Hoe meer deelnemers hoe meer aandacht voor het belang van de Noordzee, ons grootste natuurgebied. Het WNF en Center Parcs hopen dan ook dat zeker honderden Nederlanders, jong en oud, zich zullen aanmelden. Bovendien zijn honden van harte welkom om mee te plonzen.

Ster voor de zee
Het WNF beschouwt de deelnemers van de Herfstduik als Sterren voor de Zee en worden daarom als echte VIPs op een rode loper ontvangen. Sterzangeres Ellen ten Damme en Gaston, bekend van de Nationale Postcode Loterij, zullen een letterlijk spetterend optreden geven. Wie meedoet krijgt een Goody Bag, een ‘plonspakket’ bestaande uit een mooi t-shirt en een Seastar sleutelhanger. Daarnaast maken deelnemers kans op leuke prijzen, waaronder twee gratis verblijven in een Center Parcs park naar keuze voor het hele gezin.

Programma:
12.30: ontvangst deelnemers door Gaston en WNF, start verschillende activiteiten (uitdelen plonspakket, springkussen, schminken, muziek, vliegershow)
13.45: optreden Ellen ten Damme
13.50: warming up
13.55: richting zee
14.00: water in
14.10: omkleden en koek en zopie
14.30: prijsuitreiking
15.00: einde

Meenemen: zwemkleding, handdoek, warme kleding (omkleedgelegenheid aanwezig).

Locatie: Zandvoort, Strandhotel Center Parcs, Trompstraat 2, 2041 JB, Zandvoort (routebeschrijving: www.centerparcs.nl) Deelname aan de Herfstduik is gratis. Aanmelden kan tot en met 31 oktober via de website www.wnf.nl/herfstduik

Het WNF en Center Parcs: natuurlijk(e) partners
De Herfstduik vindt plaats in het kader van het duurzame samenwerkingsverband tussen het WNF en Center Parcs. Dit verband is ontstaan vanuit een gezamenlijk doel om consumenten/gasten spelenderwijs bewust te maken van de schoonheid, maar tegelijkertijd kwetsbaarheid van de wereldwijde natuur. Andere projecten die uit het partnership zijn voortgevloeid: het Leven-in-Zee bad in Center Parcs De Kempervennen, de Jungle Expedition in Center Parcs Het Heijderbos en Wannabe een Parkranger.

Reageer op dit artikel

Afzender:

Uw waardering

Bericht:

 


Reacties op dit artikel

Klik hier om je in te schrijven
Nederland België

Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer