Agenda

Ook een item voor de agenda? Mail de redactie: redactie@duiken.nl


DUIKEN onderwaterfotografie-event in Museon

07-03-15

Op zaterdag 7 maart organiseren we een geweldige dag vol onderwaterfotografie voor onze lezers! We hebben vijf bekende onderwaterfotografen uitgenodigd die op een aansprekende en informele manier je meer zullen leren op het gebied van onderwaterfotografie.

Alle workshops duren rond de 45 minuten en sluiten af met een Q&A. Als toetjeben je vrij om de indrukwekkende tentoonstelling Wildlife Photographer of the Year 2014 te bezoeken, de BBC Wildlife foto-expositie met 's werelds bestenatuurfoto's van 2014.

WORKSHOP DIGITALE CAMERA EN SPIEGELREFLEX KARIN BRUSSAARD OM 12:30 UUR

Karin Brussaard ken je ongetwijfeld van haar vaste rubriek in DUIKEN, waarbij ze het nieuwste fotomateriaal test op het gebied van digitale camera's. Ook voltooide ze de serie Fotoschool, waarbij ze stap voor stap liet zien hoe je het beste uit je camera kunt halen. Daarnaast is ze ambassadeur van Olympus, heeft ze een groot aantal nationale en internationale publicaties op haar naam staan en geeft ze zowel in binnen-als buitenland onderwaterfotografiecursussen. Wat kun je allemaal verwachten van de workshop? Karin Brussaard gaat dieper in op het gebruik van je digitale camera én spiegelreflex. Leer de allerfijnste kneepjes om jouw foto's te perfectioniseren. Belichting, ISO-waarde, gebruik van flitsers... Karin vertelt het allemaal. Of je nu een Olympus PEN hebt of SeaLife DC1400, iedereen is welkom! Heb je vragen over een specifieke foto? Ook dan kun je bij haar terecht tijdens de Q&A. Vergeet vooral je camera niet!

WORKSHOP DUIKREPORTAGE RUTGER GEERLING OM 13:30 UUR

Rutger Geerling reist als dance-fotograaf de hele wereld over, maar zijn grootste passie ligt toch wel bij het onderwaterleven; de manier om de batterij op te laden van de soms bizarre reis- en werkschema's. Voor bladen als Sp!ts, Veronica Magazine, ANWB Reizen, National Geographic Traveler en natuurlijk DUIKEN maakt hij het liefst reportages van gebieden die boven en onder water interessant zijn. "Duiken doe je vaak op de mooiste locaties die je maar kan bedenken, dan is het zonde als je niet ook een beetje geniet van wat er nog meer te zien is - juist de combinatie van beiden geeft dat je veel intenser geniet van je bestemming". Rutger zal je op een speelse manier uitleggen hoe je een goede duikreportage opbouwt. Waar moet je op letten wanneer je foto's maakt? Hoe maak je een verhaal 'compleet' en 'af'? Hij legt het uit.


WORKSHOP WINNENDE FOTO'S MAKEN JOOST VAN UFFELEN OM 14:30

Joost won de vakjuryprijs van de Frans Lanting Award 2014, een wedstrijd georganiseerd door National Geographic en het WNF. Joost neemt ons mee naar Mexico waar hij zijn winnende foto van een zeeleeuw nam en hoe deze tot stand kwam. Met zijn award won hij een exclusieve fotoworkshop van natuurfotograaf Frans Lanting, en zal zijn geheimen met ons delen.


WORKSHOP CRITTERFOTO’S ELS VAN DEN BORRE EN BRUNO SAEN OM 15:30

Dit internationaal erkende fotografie-echtpaar is meer dan bescheiden over hun prachtige crittersfoto’s, waarvan tientallen al prijzen kregen toegekend. Ze brachten afgelopen jaar ook het boek ‘100 Onderwatercritters’ uit. Een hoop successen, en dat terwijl ze pas 5 jaar geleden begonnen zijn met onderwaterfotografie… Zij vertellen hoe je binnen zo’n korte tijd dit niveau bereikt en hoe je de mooiste foto’s maakt van de kleinste onderwaterwezentjes in de oceaan.


Goodiebag en loterij
Bij een DUIKEN-evenement mag uiteraard de befaamde goodiebag niet ontbreken! Deze keer zit hij propvol met leuke goodies op het gebied van onderwaterfotografie! Daarnaast kun je meedingen naar gave prijzen in de loterij. 

Museon Café
In het Museon Café kun je rustig napraten met andere enthousiaste onderwaterfotografen en je ervaringen delen. Je kunt hier ook terecht voor diverse hapjes, drankjes en lunch. 
Info:
Openingstijden Museon: 11:00 tot 17:00 uur. Vanaf 11:00 uur ben je van harte welkom om de expositie te bewonderen.
Prijs workshops en entree expositie: € 25
Entree voor enkel de expositie: € 5 i.p.v. € 11,50. Kinderen t/m 12 jaar gratis. 
Adres: Stadhouderskade 37 in Den Haag


Parkeren
Rond om het Museon is gelegenheid om gratis te parkeren. U kunt ook gebruik maken van de parkeerplaatsen van het naastgelegen Worldhotel Bel Air. Het eerste half uur kunt u hier gratis parkeren, daarna kost het € 2,00 per uur. Klik hier voor een routebeschrijving per auto. 

 

Entree

Koop je kaarten* direct in onze Vipwinkel: http://www.vipwinkel.nl/evenementen/workshop-onderwaterfotografie

Voor de expositie koop je hier je kaarten* met korting: http://www.vipwinkel.nl/evenementen/duiken-onderwaterfotografiedag-alleen-entree

*De factuur is je betalingsbewijs, je ontvangt geen entreekaarten, maar komt op een gastenlijst. 

 


Hoofdfoto: Eén van de genomineerde foto's voor de Wildlife Photographer of the Year 2014 door Fabian Michenet. 

Reageer op dit artikel

Afzender:

Uw waardering

Bericht:

 


Reacties op dit artikel


Anoniem - Feb 11 2015 12:28:38 -
Vind ik goed

waardering 0-sterren
Anoniem - Feb 17 2015 09:51:30 -
ok

waardering 0-sterren
Anoniem - Feb 25 2015 11:34:17 -
prima

waardering 0-sterrenKlik hier om je in te schrijven
Nederland België

Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer