Duikfestival 2014

07-09-14

Zet maar vast in je agenda: op zondag 7 september organiseert de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) voor de derde keer het Duikfestival!

Lijkt het je leuk om een workshop macrofotografie van Ron Offermans te volgen? Hij geeft je heel veel tips hoe je die piepkleine friemeltjes eindelijk eens mooi op de foto kunt zetten. Vergeet vooral je camera niet mee te nemen om direct mee te kijken hoe je jouw camera het beste instelt! Luister ook naar het indrukwekkende verhaal van Blade Diver Marcel Binken. Hij moet twee benen missen maar heeft zijn grote passie, duiken, nooit opgegeven. Lijkt het je wel wat om eens zonder duikuitrusting te water te gaan en wel de diepte op te zoeken, dan moet je zeker even aanschuiven bij één van de freediving experts. Leer enkele handige technieken en ga er zelf mee aan de slag. Avontuur en wrakduiken komen bij elkaar bij de lezing over Noordzeeduiken. Verwonder je over dit bijzondere stuk natuur dat ons kikkerlandje herbergt.

Duiken in het ‘Gat van Hage’
Uiteraard kun je ook een duik maken bij de festivallocatie in de plas van Slijk-Ewijk, ook bekend als ‘Gat van Hage’. Over het algemeen is het zicht erg goed en er is een weelderige begroeiing en veel vis. De langzaam aflopende bodem bestaat uit licht zand en donkere rotsformaties, dat net een
maanlandschap lijkt. Westelijk van de instapplaats liggen diverse wanden waar je palingen en zoetwaterkreeftjes kunt spotten. Snoekbaars, snoek en baars zijn de vaste bewoners van deze plas.

Kinderprogramma
Je kinderen meenemen? Ook dát kan! Er is voor een aantrekkelijk en gratis kinderprogramma gezorgd met onder andere quad rijden, suppen, waterfietsen, klimpark, zipline en springkussen. Zelf kun je dan workshops volgen, gezellig bijpraten op het (hopelijk) zonovergoten terras of een helmduik maken.

Info
Datum: 7 september
Tijd: 10:00 tot 17:00 uur
Tickets: voorverkoop € 10, inclusief
2 consumptiemunten. Een juniorticket (t/m
13 jaar) kost € 5 inclusief 1 consumptiemunt.
Locatie: Watergoed bij plas Slijk-Ewijk,
tussen Arnhem en Nijmegen.
Website: www.duikfestival.nl

Reageer op dit artikel

Afzender:

Uw waardering

Bericht:

 


Reacties op dit artikel

Klik hier om je in te schrijven
Nederland België

Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer