Duiken tegen kanker

23-08-14

 

«Door de ziekte van mijn eigen vrouwke Nancy ben ik gaan nadenken over hoe oneerlijk het leven wel niet kan zijn. Het zal je maar overkomen, een zeldzame vorm van kanker krijgen. Nancy heeft een neuro-endocrine tumor (NET) op de pancreas staart, een zeer moeilijke vorm van kanker om de juiste diagnose te stellen», vertelt Marc Vermeiren, initiatiefnemer van het project ‘Duiken tegen kanker’. 

Door de zeldzaamheid is het een vorm van kanker waarover nog niet zoveel bekend is. Alle onderzoeken zijn zeer duur waardoor de professoren en hun onderzoeksteam steeds weer op budgettaire barrières stoten. Marc wil daarom samen met Nancy actie ondernemenen geld inzamelen. Hun eerste stap was de verkoop van de blauwepolsbandjes met de slogan Duiken tegen kanker erop. Vanaf € 3 of meer kun je er eentje bestellen. De gehele opbrengst gaat naar hetonderzoeksteam van het UZ in Leuven.
HELP EN DUIK MEE!
Om het project nog meer de aandacht te geven die het verdient, organiseert het koppel ook twee duikdagen in Nederland en België. Zaterdag 23 augustus is de eerste in de Put van Ekeren (België) die om 12:00 zal aanvangen. Duikvereniging Antwerp Wet Wheels zal hierbij ondersteunen. Zondag 12 oktober is de duik bij de Bergsche Diepsluis in Tholen. In samenwerking met Passion For Diving Roosendaal wordt er een clean-up duik georganiseerd. Marc: «Het leek me een uitgelezen kans om hier een win-win situatie van te maken; netheid beïnvloedt onze gezondheid. Beide dagen beloven gezellig te worden, iedereen is welkom. Drankjes en snacks zijn ter plekke te koop, uiteraard gaat ook hier de gehele opbrengst naar ons goede doel!» Daarnaast is er een tombola waar zeer veel interessante prijzen verloot worden. Wat dacht je van een gepimpte duikfles door Denise Kruithof of een jaarabonnement op Duiken?
Blijf op de hoogte op de facebookpagina.

 

Reageer op dit artikel

Afzender:

Uw waardering

Bericht:

 


Reacties op dit artikel


Anoniem - Jun 30 2014 23:11:25 -
ik vind het een geweldig idee!! heb twee vrinden verloren aan niet veel voorkomende kankers en snap maar al te goed hoe frustrerend het kan zijn. Ik vroeg me wel af waar je die bandjes nog kon vast krijgen , wand ik zou graag mee steunen!

waardering 4-sterrenKlik hier om je in te schrijven
Nederland België

Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer