World Ocean Day 2014

08-06-14

Op 8 juni 2014 wordt er wereldwijd World Oceans Day (WOD) gevierd. Een dag die in 1992 op de "Earth Summit" van de Verenigde Naties in Rio de Janeiro in het leven is geroepen om mensen bewust te maken van de problemen in zeeën en oceanen en wat deze voor ons betekenen.

Amanprana (voeding als medicijn: biologische supervoeding) en Stichting Sea First organiseren een groot feest in Scheveningen voor iedereen van 10-100 jaar. De zee staat er belabberd voor, maar wij kunnen daarin verandering brengen: met burgers en stichtingen die laten zien wat zij doen, met bekende sprekers en avonturiers die verstand van zaken hebben, met kunstenaars die van afval mooie dingen maken, met ondernemers die innoveren en uitvinden, met jeugd die zich verenigt in recycle brigades, met bedrijven die voorop lopen met oplossingen en de overheid en beleidsmakers die de mogelijkheden hebben te faciliteren en om oplossingen af te dwingen.

Voortbestaan van alle leven
De oceaan is van essentieel belang voor voedselzekerheid van een half miljard mensen, voor gezondheid, het voortbestaan van alle leven en de veerkracht van het klimaat dat van cruciaal belang is voor onze biosfeer. Deze dag is uitgeroepen om de internationale gemeenschap hier aandacht voor te vragen. Belangrijke problemen worden veroorzaakt door vervuiling van de oceanen en met name plastic en chemicaliën. Ook verzuring en overbevissing, waarin Nederland helaas een rol van grote betekenis speelt, zijn op 3 oktober 2013 door de IPSO - The International Programme on the State of the Ocean - in haar rapportopnieuw bevestigd. De oceaan is ook onze grootste zuurstofproducent. De bron van deze zuurstof, het plantaardig plankton, blijkt inmiddels ernstig aangetast te zijn.

Sprekers
Bekende sprekers als Prof. Dr. Jan Stel (De Oceanische Ruimte) , onderwaterfotograaf en oceaanbeschermer Dos Winkel en Melvin Redeker (Noordzee Visie Nul, wildlife fotograaf, inspiratiespreker en avonturier) verzorgen prachtige lezingen. Kunstenaars tonen hun werk, kinderen maken kunst van zwerfafval, ondernemers tonen hun innovaties en ontvouwen hun toekomstplannen. En actieve en oceaanbeschermende particulieren en ondernemers laten zien wat zij doen (onder andere de pyrolyse machine: plastic terugbrengen naar olie), 3DHubs met een wereldwijd netwerk aan 3D-printers, de Dopper, Ecover en Peter Smith van KLEAN met zijn nieuwe project Plastic Madonna.

BN-er
We verwachten een betrokken BN-ner en actief duiker te mogen verwelkomen. En last but not least werken we hard aan een doorbraakovereenkomst die op 8 juni 2014 de aanzet kan geven tot een bijzondere samenwerking ter bescherming van de oceaan door Nederland.

Alle presentaties worden in het Nederlands verzorgd.
Niet alleen volwassenen, ook de kinderen en jeugd leren vandaag op speelse wijze veel over de oceaan, ver weg en zeker ook over onze zee.

Prijs: € 15,- inclusief een duurzame (veggie) lunch, koffie en thee. Voor kinderen: € 7,50.

Plaats: het Chizone Event Center, in de Lourdeskerk,
Berkenboschblokstraat 9a, 2586 HD Den Haag – Scheveningen.

Bereikbaarheid: Openbaar vervoer: tram 1 en 9, bus 21, 22 en 23.

 

Reageer op dit artikel

Afzender:

Uw waardering

Bericht:

 


Reacties op dit artikel

Klik hier om je in te schrijven
Nederland België

Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer