(Vin)zwemwedstrijd zondag 14 september 2014

14-09-14

Op zondag 14 september 2014 helpt DOV Botlek bij de organisatie van Sport4Support.

 

Onderdeel is een vinzwemwedstrijd in de roeibaan nabij Rotterdam! Samen met de Reddingsbrigade Waddinxveen organiseert zwemvereniging Orka '97 uit Moordrecht een watersportspektakel in Zevenhuizen. Zwemmers kunnen kiezen om veelvouden van 500 meter te zwemmen of maximaal twee uur, individueel of met een estafetteteam. www.willem-alexanderbaan.nl 

Zie www.sport4support.nl


 Foto: Marly Smit

 

Sport4Support 2013

Onder deze titel heeft zwemvereniging Orka ’97 in 2013 een zwemevenement op de roeibaan in Rotterdam georganiseerd. Gerard Veurink, de vinzwemtrainer van Orka, liep al een tijdje rond met het idee dat er op de net geopende roeibaan in de “achtertuin” van ons zwembad meer mogelijk moest zijn dan alleen maar roeien. Hij dacht aan een sponsorevenement a la “Alpe d’HuZes”, waarbij estafetteteams geld konden inzamelen voor lokale goede doelen. En vooruit, dan ook maar gelijk een vinzwemwedstrijd erbij in het buitenwater.

Met Dirk Arij de Jong, mijn persoontje en wat familie, vrienden en bekenden is het vervolg uitgedacht en ook de roeibaan was wel genegen om mee te werken. Op zondag 29 september 2013 was het zover. Het draaiboek was af, vanuit DOV Botlek kregen we ook de nodige helpers en om 12u00 startten er acht vinzwemmers en twee estafetteteams. Zie onderaan het stukje voor de uitslagen.

Voor ons was het een echte pilot en we hebben een aantal zaken die we komend jaar gaan verbeteren, maar ook heel veel zaken die gewoon goed liepen. Met dank aan Michael en Ingrid Ruisch, Adri Broersen, Max en Jannie Mersel, Johan van Herwijnen, Floor de Jong, Manoek Veurink, Irma Luijendijk en Hans Deelen voor de hulp tijdens het evenement.

 

Tekst: Peter Blanker

Reageer op dit artikel

Afzender:

Uw waardering

Bericht:

 


Reacties op dit artikel

Klik hier om je in te schrijven
Nederland België

Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer