Grote schoonmaakactie Vinkeveense Plassen

27-09-14

Vorig jaar was het al een enorm succes:de ‘Grote schoonmaak ActieVinkeveense Plassen’. Op, rond en inde plassen werd meer dan 10 ton afvalopgeruimd. Banken, tafels en veel plastic werd uit het water omhoog gevist doorvrijwillige duikers maar ook langs het waterwerd het nodige afval verzameld.

Veel recreanten maken gebruik van de plassendie gratis toegankelijk zijn. Helaas houdtniet iedereen het gebied even goed schoon. Dit gaat ten koste van de leefbaarheid vanplant en dier, maar ook van bijvoorbeeld dezwemkwaliteit. Daarom wordt ook dit jaar weer een grootscheepse schoonmaakactiegeorganiseerd in samenwerking met ProjectBaseline Vinkeveen (PBVV). PBVV heeft ruim ervaring met schoonmaakduikenaangezien ze al vele jarendergelijke duiken organiseren. Ze vallenonder Project Baseline, een wereldwijdproject waarbij er consequent onder watermetingen worden verricht door duikers. Deze metingen hebben als doel het ecosysteem teonderzoeken en te conserveren. Project Baseline Vinkeveen richt zich vooral op de Vinkeveense Noordplas.

Schoonmaken, maar ook veel fun
PBVV zal de coördinatie van de duikers opzich nemen zodat alles veilig zal verlopen:denk hierbij aan een veiligheidsbriefingen het indelen van teams. Alle duikers krijgen een zak mee om de gevondentroep in op te bergen. Het belooft een hele leuke dag te worden, met natuurlijk de schoonmaakactie zelf, maar ook muziek,lunch en een heuse 'potluck'. Uiteraardis deelname gratis; er wordt door de organisatie en de lokale horeca voor koffie,lunch en avondeten gezorgd. Ook niet-duikerszijn van harte uitgenodigd, alle hulp is welkom!

Datum: zaterdag 27 september
Waar: Zandeiland 4 in Vinkeveen
Aanvang: 09:30 uur
Aanmelden: info@zeep-vinkeveen.org

Reageer op dit artikel

Afzender:

Uw waardering

Bericht:

 


Reacties op dit artikel

Klik hier om je in te schrijven
Nederland België

Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer