Japan wil duizenden dolfijnen afslachten

02-09-14

Het jachtseizoen is geopend in Japan en dat betekent dat minstens 1.900 dolfijnen er komend half jaar aan moeten geloven.

Deze jaarlijkse traditie stuit op wereldwijd protest, meldt Sky News. De Japanse dolfijnjagers boeit dat echter helemaal niks en de Japanse overheid heeft erop gewezen dat de beoogde dolfijnen geen beschermde dieren zijn. In Japan zien ze weinig verschil tussen deze slachting en Westerse kippen-, koeien- en varkensslachtingen. Wel hebben zondag dertig Japanners een protestmars gelopen in Tokyo, omdat zij denken dat de jacht het imago van het land beschadigt.

De vraag naar dolfijnenvlees is de laatste jaren sterk afgenomen, deels omdat het vaak onveilige kwikgehaltes bevat. Maar de jacht is niet verboden en het vlees is niet illegaal. Intussen zit Greenpeace weer bovenop de jacht en zijn er al veertien activisten gearresteerd omdat zij de dolfijnenjacht rond de Faroër Eilanden probeerden te dwarsbomen. Dit leidt tot incidenten. Een Spaanse Greenpeace-activist werd vorige week in zijn gezicht gestompt door een lokale bewoner die de jacht wel steunt.

Bron: PowNed

Reageer op dit artikel

Afzender:

Uw waardering

Bericht:

 


Reacties op dit artikel

Klik hier om je in te schrijven
Nederland België

Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer