Het verhaal van schildpad Peanut

25-04-15

Misschien heb je deze foto van een misvormde schildpad al voorbij zien komen. Beelden van deze arme schildpad gaan de laatste weken heel internet over. 'Peanut' zoals men haar genoemd heeft, was het slachtoffer van rondslingerend afval in de oceaan en dit is helaas het gevolg ervan...

Op jonge leeftijd is Peanut verstrikt geraakt in sixpack plastic, maar haar lijf bleef groeien. De schild van een schildpad beschermt het lichaam en Peanut was in staat om enige tijd te overleven op deze manier. Helaas konden haar organen niet meer groeien naarmate ze groter werd. In 1993 werd ze gelukkig gevonden in Missouri en naar het ST. Louis ziekenhuis gebracht waar de plastic six-pack werd verwijderd. Nog steeds wordt ze verzorgd door het Missouri Department of Conservation. 

Peanut is een voorbeeld van meer dan 20 jaar terug, helaas is de Plastic Soep alleen maar groter geworden sinds die tijd. Laten wij als duikers ook ons steentje bijdragen en al het afval meenemen wat we tegenkomen onder water. In DUIKEN 6/15 lees je hoe ze op Bonaire zwerfafval tegengaan. 

Reageer op dit artikel

Afzender:

Uw waardering

Bericht:

 


Reacties op dit artikel

Klik hier om je in te schrijven
Nederland België

Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer