Afval in zee bestaat uit ons dagelijks afval dat een weg naar onze oceanen aflegt. Ons vuilnis legt een reis af over land, door sloten, rivieren en afvoerkanalen, en komt uiteindelijk in de oceaan terecht. Eenmaal daar aangekomen kan het duizenden kilometers ver naar de meest afgelegen delen van de oceaan drijven, een spoor van vernieling achter zich latend.

Elk jaar doodt het afval duizenden zeedieren en zeevogels, verstikt het de koraalriffen en versmoort het belangrijke gebieden. Het vervuilt ook onze stranden en populaire recreatiebestemmingen. Betere informatie over waar het afval vandaan komt en wat voor gevolgen het heeft is uitermate belangrijk. Zo kunnen infrastructuren en afvalbeleid op allerlei niveaus worden aangepast. Wie zijn hiervoor verantwoordelijk? Wij allemaal. Samen kunnen we iets doen aan het voorkomen en verhelpen van deze rommel voor een schone, gezonde oceaanplaneet.

Poster A4 – A3 – A2

Download en deel nu de ‘Ugly Journey of Trash’ om jouw omgeving te informeren over hoe vuilnis het probleem van de oceaan wordt.