Alles onder een dak op een geweldige locatie midden op Bonaire: Tropical Divers Resort is een kleinschalig resort met een professioneel SSI-Service Duikcentrum. Geen strakke tijdschema’s voor het duiken, schitterende accommodatie, een eigen zwembad op het terrein en Kralendijk op loopafstand… Wij krijgen een rondleiding!

Tekst: Judith Rietveld Foto’s: Daniel Versteeg

Tropical Divers Resort Bonaire, kleinschalig familieresort met duikcentrum en zwembad op Bonaire

Volgens mij moeten we er bijna zijn… Daniel rijdt een bocht om, en we kijken nog eens op Google Maps. Nog 200 meter. “Als het daar bij die vrolijke vlaggen is, dan heb ik er al helemaal zin in!” zeg ik tegen hem. En ja hoor, het is inderdaad Tropical Divers Resort Bonaire dat van verre te zien is en uitnodigt voor een bezoekje.

We parkeren op het terrein en worden verwelkomd door Sylvia Deutsch. Samen met haar man en dochter runnen ze het duikcentrum en bijbehorende kleinschalige duikresort. Aan de picknicktafel nemen we plaats, ik wil eerst wat meer horen over deze locatie en de achtergrond!

Tropical Divers Resort

Centrale ligging Tropical Divers Resort

Op een minuut loopafstand vind je het dichtstbijzijnde strand en tevens duiklocatie, Calabas Reef. Dankzij de centrale ligging zijn zowel de noordelijke als zuidelijke duiklocaties eenvoudig te bereiken. Ook het vliegveld is maar twee minuten van Tropical Divers Resort Bonaire verwijderd. “Drie jaar geleden hebben we dit kleine duikresort in het hart van Bonaire overgenomen.

Het is een klein familiebedrijf en onze focus ligt vooral op het geven van persoonlijke service aan onze gasten. Dit begint al met het ophalen van de duikers op de luchthaven. Hierdoor verzorgen we niet alleen een vakantiegevoel, maar een volledige, tot in de puntjes verzorgde ervaring. We bieden volledig complete pakketten aan, enkel de vliegreis is hierbij niet inbegrepen.”

Anderen lezen ook:  Boutique Guesthouse Casa Mantana Bonaire, de droom die werkelijkheid is geworden

SSI-Service duikcentrum

Het SSI-Service duikcentrum bevindt zich op het terrein van het resort, je kunt hier dus op elk moment van de dag terecht. Duikers hebben 24/7 toegang tot hun duikuitrusting en tanks. Sylvia laat ons het brandschone centrum zien, dat direct aan de parkeerplaats ligt. Handig, zo kun je makkelijk je tanks inladen.

Een grote variëteit aan cursussen is te volgen; van de eerste proefduik tot divemaster en tot diverse specialisaties. “Het bijzondere aan de kwaliteit van onze perslucht is het feit dat we het enige duikcentrum op het eiland – en mogelijk in het gehele Caribisch gebied – zijn met een CO2-filter waardoor onze duikflessen extra schoon en veilig worden gevuld. Wij bieden tanks gevuld met perslucht of nitrox (32%) aan. Er is geen toeslag voor nitrox,” aldus Sylvia.

Tropical Divers Resort

Geen strakke tijdschema’s

Naast de cursussen en specialty’s organiseren ze reguliere kantduiken. Ook beschikt Tropical Divers Resort Bonaire over een duikboot waarop maximaal acht duikers mee kunnen. Sylvia: “Maar vaak nemen we een maximum aantal van zes duikers mee op de boot. Dit maakt het aangenamer en persoonlijker, daar houden we het meeste van!

Bij het aanbieden van service of het maken van duiken, houden we erg van rust. We hanteren dan ook nooit strakke tijdsschema’s en het is ook niet belangrijk om vroeg je bed uit te komen, tenzij het uiteraard een persoonlijk verzoek is om vroeg te starten. We houden van de persoonlijke aandacht en vinden het het leukst om onze duikers gedurende de trip echt te leren kennen.”

Anderen lezen ook:  Hilma Hooker

Tropical Divers Resort

 Het rif een handje helpen

Tropical Divers Resort Bonaire is tevens trotse partner van Reef Renewal Foundation Bonaire. Ze helpen actief mee bij het herstel van het rif in de koraalkwekerij bij Calabas Reef. De stichting heeft als missie om koraalriffen op Bonaire te beschermen en te herstellen. Duikers kunnen hier ook aan bijdragen door een ontdekkingsduik of de complete PADI specialty bij het duikcentrum te volgen. “We hebben niet echt een eigen huisrif, omdat we niet direct aan het water zitten. Echter al onze gasten zijn erg enthousiast over Calabas Reef omdat deze zo dichtbij ligt.

Calabas Reef is een erg mooie, ondiepe, duikstek die start op zo’n vijf meter diepte en doorloopt tot 40 meter diepte. Met een beetje geluk kun je op deze duikplek alle soorten zeeleven zien, inktvissen zijn een frequente waarneming. Soms duikt een hengelaarsvis op, zwemt tonijn rond, maar ook dolfijnen en soms een grote barracuda laten zich zien!

Tropical Divers Resort

Eigen zwembad

Naast de vulruimte ligt een leuke duikshop, waar je heel veel kunt krijgen. We lopen door naar achteren en komen via de achteruitgang uit bij het trainingszwembad voor de cursussen. Wanneer we verder lopen, stappen we een weelderige groene tuin in. Wat supermooi! In het midden van het terrein is een ruim zwembad, omringd door luie stoelen.

Rondom het zwembad liggen de kleurrijke feloranje appartementen. “We bieden de gasten graag een totaalplaatje en ons duikresort beschikt dan ook over 12 kamers, waarvan zes appartementen en zes hotelkamers. Deze appartementen hebben een volledig ingerichte keuken en zijn uitermate geschikt voor duikers die het liefst zoveel mogelijk uit hun duikvakantie halen. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en anti-muggenschermen,” vertelt Sylvia.

Ook is er veel opslagruimte voor al je spullen en een ruime privéveranda om te genieten van het perfecte weer van Bonaire.

Anderen lezen ook:  Bonaire: Go south! Zoutpannen & 21 duikstekken!

Oase aan rust

Dat je een complete vakantie bij Tropical Divers Resort Bonaire kunt regelen, is ons nu geheel duidelijk. “De gasten kunnen bij ons terecht voor het huren van een auto en we bieden ook ontbijtpakketten aan bij het restaurant om de hoek van het resort,” vult Sylvia nog aan.

Ondanks dat het vliegveld op steenworp afstand ligt, is de tuin heerlijk stil en biedt een oase aan rust en stilte. Perfect om te ontspannen na of tussen de duiken. Onze tour zit erop. Tropical Divers Resort heeft ons meer dan verrast!

Tropical Divers Resort

Checklist Tropical Divers Resort Bonaire

* DIN en INT

* Trainingsbad

* Recreatief zwembad

* Eigen accommodatie op het terrein

* Service-gerichte duikwinkel

* Duiklocker

* Spoelmogelijkheden & douches

www.tropicaldiversbonaire.com/nl

Ook interessant voor jou:

Lees gratis de digitale special DUIKEN op Bonaire

Zelf koraal planten op Bonaire