Op zaterdag 19 september vindt voor de 26e keer het internationale onderwaterhockeytoernooi plaats in Breda. Het gaat om topsport: teams van het hoogste niveau uit onder andere Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië, Turkije en natuurlijk Nederland zullen strijden om de eerste plaats en de wisseltrofee. Het toernooi wordt wederom georganiseerd door Onderwatersportvereniging Argonauta.

 

Zwembad De Wisselaar staat de hele dag in het teken van deze bijzondere teamsport. Dit evenement geniet veel aanzien in de onderwaterhockeywereld en het is dan ook razend populair bij teams in Europa en ver daarbuiten.

 

De wedstrijden

In totaal nemen er 24 teams deel aan het toernooi, verdeeld over drie poules: Top, Subtop en Dames. Het team van Argonauta speelt mee in de top-poule. Ook een aantal dames van O.S.V. Argonauta spelen mee in de damespoule bij verschillende teams. De wedstrijden starten om 10:30 uur en worden op twee velden tegelijk gespeeld. De wedstrijden duren 10 minuten. Rond 19:00 uur worden de laatste wedstrijden gespeeld en dan wordt duidelijk welk team er dit jaar met de eerste prijs naar huis gaat.

Met nog een ruime week te gaan, maken we hierbij alvast de aanwezige teams bekend.

 

Heren

Argonauta 1 (Nederland)                                             ETTS (Turkije)

Heiduikers/GOV (Nederland)                                        Dordrecht (Nederland)

Southport (Groot-Brittannië)                                         Dutch Cowboys (Nederland)

Anderen lezen ook:  Belgische Duiksportbeurs

Southsee (Groot-Brittannië)                                          The Expendables (Groot-Brittannië)

Once were warriors (Gemixt)                                        Hope’s Cowboys (Frankrijk)

Barramoenda (Nederland)                                            Franconville (Frankrijk)

METU SAS (Turkije)                                                     Assetto Variable (Italië)

Fontenay Men (Frankrijk)                                             Le Chesnay (Frankrijk)

 

Dames

Amazons (Mixed)                                                        U23 (Nederland)

Hope (Frankrijk)                                                         Le Chesnay (Frankrijk)

Fouf & Chips (Gemixt)                                                 Fontenay Women (Frankrijk)

Elite (Nederland)                                                        Red Mermaids (België)

Anderen lezen ook:  International DAN Divers Day 2015

 

Wereldkampioenschap 2015

In augustus hebben in Spanje de wereldkampioenschappen voor teams onder de 19 en 23 jaar plaatsgevonden. Nederland was met drie teams aanwezig, waarvan één team met het zilver naar huis ging. De net iets sterkere tegenstander Colombia sleepte het goud in de wacht.

 

Wereldkampioenschappen 2016

Volgend jaar in eind maart en begin april worden de Wereldkampioenschappen Onderwaterhockey gehouden voor de Elite en de Masters. Deze keer gespeeld in Zuid-Afrika te Stellenbosch. Verschillende spelers die hieraan meedoen zijn ook aanwezig op ons toernooi.

 

Onderwaterhockey in het kort

Onderwaterhockey is een driedimensionale teamsport die zich afspeelt op de bodem van een zwembad. Nodig: vinnen, een masker, snorkel, handschoen, onderwaterhockeystick en een puck (±1.300 gram). Door middel van een goede samenwerking moet de puck, die over de grond glijdt of door spelers geschoten kan worden, bij de tegenstander in het doel terecht komen. Er wordt 6 tegen 6 gespeeld, met maximaal vier wisselspelers. Het spel is fysiek, waarbij conditie, techniek en tactiek de belangrijkste factoren zijn. Tegenspelers bevinden zich niet alleen links, rechts, voor of achter een speler, maar ook erboven of zelfs eronder.

 

Nieuwsgierig?

Meer zien van deze bijzondere sport? Kom zaterdag 19 september tussen 10:30 en 20:00 uur kijken in Zwembad De Wisselaar, Terheijdenseweg 494 te Breda! De toegang is gratis. Door middel van camera’s en LCD-schermen is het spel goed te volgen. Voor meer informatie over het toernooi, kijk op www.argonauta.nl.

 

Voor wie het zelf ook eens wil proberen: in het najaar van 2015 wordt er weer een beginnerscursus onderwaterhockey georganiseerd. Hou voor data en informatie de website www.argonauta.nl in de gaten.

Anderen lezen ook:  Aquashot Onderwaterfotografie en -video wedstrijden 2015