Bonaire bestaat voor 75% uit natuurgebied dat je heerlijk kan verkennen met een SUV, pick-up of jeep. En het allerbelangrijkste natuurlijk: de vele kantduikplekken kun je heerlijk ontspannen aandoen met je eigen auto!

Enkele dingen die handig zijn om te weten, voordat je de horizon tegemoet rijdt.

1 Ga niet in je een natte wetsuit in de auto zitten.

De verhuurmaatschappijen willen graag dat de auto’s voor de volgende gasten netjes blijven en het zoutgehalte is erg hoog op Bonaire. Ga dan ook niet in je natte wetsuit in de auto zitten. Trek je duikpak uit en leg even een handdoek op de stoel.

2 Zorg dat je verzekert bent.

De verzekering is heel belangrijk. De meeste autoverhuurbedrijven dekken alleen WA, sommige hebben alle auto’s allrisk verzekerd, check dit dus nauwkeurig

3 Denk goed na welke type auto voor jou geschikt is.

Bij de verhuurmaatschappijen kun je kiezen uit meerdere verschillende auto’s. Bedenk goed hoeveel ruimte je nodig hebt en wat je precies met de auto wilt gaan doen.

4 Vier tankstations.

Benzine is op Bonaire erg goedkoop, nog geen euro per liter. Er zijn vier tankstations, drie in Kralendijk en één in Rincon. In het Washington Slagbaai National Park is geen brandstof verkrijgbaar.

5 Kijk de algemene voorwaarden na en let op de kleine lettertjes.

Check goed wat wel en niet mag van het verhuurbedrijf. Niet alle autoverhuurbedrijven willen duikers in hun auto’s of dat je met de huurauto het Slagbaaipark bezoekt.

6 Doe nooit je auto op slot!

Je kan in principe overal veilig parkeren als je gaat kantduiken, maar doe je auto nooit op slot. Dit in overleg met de verhuur- maatschappij. De meeste adviseren dat. Laat nooit waardevolle dingen in je auto liggen als Iphone’s, camera’s etc. Laat ook het raam een stukje open.

Anderen lezen ook:  Sand Dollar Bonaire is een authentiek resort met heel veel rust, ruimte en heeft Bari Reef als huisrif

7 Download maps.me.

Misschien koop je wel een databundel op het eiland en heb je altijd internet. Als je dat niet doet, kun je old school een kaart gaan lezen, of download de app maps. me. Dit zijn gratis offline wegenkaarten en wijzen je feilloos de weg naar jouw kantduikstek.

En hier moet je zeker heen!

De slavenhuisjes en de zoutpannen op de zuidpunt, het Gotomeer met de flamingo’s en de boulevard in Kralendijk. En uiteraard het Washington Slagbaai National Park in het noorden, waar je ook prachtig kunt duiken.