Op zaterdag 16 september 2017 vindt in Breda voor de 28e keer het internationale onderwaterhockeytoernooi plaats. Het gaat om topsport: teams van het hoogste niveau uit onder andere Groot-Brittannië, Frankrijk, Portugal, Spanje, Turkije en natuurlijk Nederland zullen strijden om de eerste plaats en de wisseltrofee. Het toernooi wordt wederom georganiseerd door Onderwatersportvereniging Argonauta.

 

Zwembad De Wisselaar staat de hele dag in het teken van deze bijzondere teamsport. Dit evenement geniet veel aanzien in de onderwaterhockeywereld en het is dan ook razend populair bij teams in Europa en ver daarbuiten.

 

De wedstrijden

In totaal nemen er 24 teams deel aan het breitling navitimer replica toernooi, verdeeld over drie poules: Top, Subtop en Dames. Argonauta is goed vertegenwoordigd met maar liefst twee teams. Argonauta 1 speelt zoals vanouds in de top-poule en Argonauta 2 doet mee in de subtop. Een aantal Argonauta-dames zijn aanwezig en spelen mee in de damespoule bij verschillende teams. De wedstrijden starten om 10.45 uur en worden op twee velden tegelijk gespeeld. De wedstrijden duren 10 minuten. Rond 19:00 uur worden de laatste wedstrijden gespeeld en dan wordt duidelijk welk team er dit jaar met de eerste prijs naar huis gaat.

 

Europees Kampioenschap 2017

In augustus hebben in Eger, Hongarije de Europese Kampioenschappen voor Masters en Elite plaatsgevonden. Nederland was met twee teams aanwezig. De heren veroverden de vijfde plaats. De dames grepen helaas net naast het brons en eindigden vierde. Verschillende spelers uit deze teams zijn ook aanwezig op ons toernooi. Topklasse dus!

 

Onderwaterhockey in het kort

Anderen lezen ook:  DUIKEN Café 31 maart 2017

Onderwaterhockey is sport die zich afspeelt op de bodem van een zwembad. De bedoeling is om de puck, die over de grond glijdt of door de spelers geschoten kan worden, bij de tegenstander in het doel te krijgen. Klinkt eenvoudig, maar dat is het zeker niet. Omdat het een 3-dimensionale sport is komen de tegenstanders je aan alle kanten voorbij. Het liefst zou je overal ogen hebben zodat je precies weet waar je tegenstanders en medespelers zijn. Het is dan ook een echte teamsport, waarbij tactiek, techniek en conditie belangrijke factoren zijn.

 

Nieuwsgierig?

Meer zien van deze bijzondere sport? Kom zaterdag 16 september tussen 11:15 en 20:30 uur kijken in Zwembad De Wisselaar, Terheijdenseweg 494 te Breda! De toegang is gratis. Door middel van camera’s en LCD-schermen is het spel goed te volgen. Voor meer informatie over het toernooi, kijk op argonautatournament.nl

 

Voor wie het zelf ook eens wil proberen: in het najaar van 2017 wordt er weer een beginnerscursus onderwaterhockey georganiseerd. Houd voor data en informatie onze Facebookpagina Argonauta Breda in de gaten of stuur een mailtje naar owh@argonauta.nl.