5 Vakantie tips van Buddy Dive Resort en waarom Bonaire juist nu een heerlijke bestemming is voor je duikvakantie.

Nu reizen even niet zo vanzelfsprekend is, hebben we geluk dat Nederland ook prachtige duikplekken heeft waar je veilig en wel van kunt genieten.

Als jij toch meer zin hebt in 30 meter zicht, tropische vissen en water van 28 graden, is Bonaire – Caribisch Nederland, allicht een goede optie. Goed nieuws! Sinds 1 juli heeft Bonaire haar grenzen geopend voor toeristen uit Nederland, Frankrijk, België, Duitsland en Zwitserland. Buddy Dive Resort Bonaire geeft 5 tips om juist nu het beste uit uw duikvakantie bij Buddy Dive Resort te halen.

Tip 1. Kantduiken

Bonaire staat bekend als kant duik paradijs. Dit is perfect als je 1,5 meter afstand wilt houden. Met 54 duikstekken die je vanaf de kant kunt duiken is er meer dan genoeg ruimte voor iedereen. Omdat je met je eigen Buddy Dive pick-up gaat duiken, kun je ook gerust beslissen om een duikstek verder te pakken als de stek die je gepland had toch drukker is dan verwacht.

Het is eigenlijk best leuk om de bekende plekken eens over te slaan en op zoek te gaan naar de wat minder bekende pareltjes. De dive crew van Buddy Dive resort vertelt je graag hun eigen favoriete stek. Haal gemakkelijk je flessen op in de drive thru en het avontuur kan beginnen.

De duikpakketten van Buddy Dive Resort zijn allemaal inclusief onbeperkt lucht/ nitrox en een pick- up truck. Daarnaast zijn alle faciliteiten aanwezig om je duikvakantie zo makkelijk mogelijk te maken. Analysers, spoelbakken (met desinfectiemiddel) en lockers zijn allemaal aanwezig.

buddy dive

Tip 2. Diner tips

Bij vakantie hoort natuurlijk lekker eten! Bij Buddy Dive Resort zijn de restaurants in de buitenlucht en natuurlijk met zeezicht. Het pas gerenoveerde Blennies restaurant ligt recht aan zee en je kunt hier heerlijk lunchen, dineren of borrelen (lees: in de poolbar!).

Mocht je een keer wat anders willen is het ook heel gezellig om ’s avonds lekkere dingen mee te nemen en op het strand op een stil plekje de zonsondergang te bekijken.

Blennies restaurant kan hiervoor heerlijke take-out maaltijden bereiden! Extra tip: neem kussens mee voor achter in je pick-up als je liever niet op het zand wilt zitten. Zo kun je heel comfortabel ‘tailgate- en’. Het is ook handig om een vuilniszakje mee te nemen. Zo weet je zeker dat je niet per ongelijk afval achter laat.

Tips voor lokaal eten: ga een keer lunchen bij Rose-Inn in Rincon, hier kun je echt Bonairiaans eten. Voor een goede Bonairiaanse snack haal je heerlijke pastechi’s op het vliegveld.

buddy dive

Tip 3. Poco poco

Oftewel rustig aan. De Caribische sferen zijn helemaal perfect om even goed tot rust te komen. Je komt natuurlijk om te duiken maar tussendoor is het heerlijk om even een versnelling terug te schakelen. Buddy Dive Resort is een oase van rust en op Bonaire vind je geen drukke winkelstraten of een druk nachtleven.

Neem de tijd om op het balkon van je appartement een boek te lezen of om een middag bij het zwembad te ontspannen. Bij Buddy Dive Resort heeft elk appartement een eigen balkon of veranda. Zo kun je in alle privacy genieten van je surface interval of een kleine siësta. Doordat je de mogelijkheid hebt om te kant duiken met je eigen pick-up en omdat het huis rif; Buddy’s Reef, maar een paar stappen verwijderd is van je appartement. Is het heel makkelijk om alles lekker op je eigen tempo te doen.

buddy dive

Tip 4. Of toch actie?

Heb je toch zin in wat meer actie? Bij Buddy Dive Resort kun je ook veel leuke activiteiten boeken waarbij je je niet in grote groepen hoeft te begeven maar die je met je familie of vrienden kunt doen.

Bij Buddy Dive Resort kun je begeleide nachtduiken, ostracod nachtduiken (tijdens de juiste periode) en bootduiken in het National Park doen. Of boek de cursus die je al zo lang wilt doen. Wat dacht je van een DPV- try out, een intro to Tec, een onderwaterfotografiecursus of een Fish ID specialty?

Ook buiten Buddy Dive Resort is er genoeg te doen. Bij het activity center helpt de Buddy Dive crew graag een activiteit uitzoeken die bij je past. Ze kunnen dit ter plekke voor je boeken.

Bonaire is een paradijs voor kitesurfen en windsurfen. De condities zijn perfect en de surfspots zijn adembenemend mooi. Ook mangrove kajakken, de berg ‘De Brandaris’ beklimmen en snorkelen in de ondergrondse grotten van Bonaire zijn unieke uitstapjes.

Tip 5. Een goede voorbereiding is het halve werk

Buddy Dive Resort heeft veel maatregelen genomen om de gasten en het personeel te beschermen. Deze zijn te vinden op de website (https://buddydive.com/wp-content/uploads/2020/05/BDR-Safety-Measures-v3.pdf) zodat je deze alvast door kunt nemen voor vertrek. Zo ben je alvast goed voorbereidt en verloopt je verblijf nog soepeler.

Buddy Dive

Het personeel heeft een uitgebreide training gehad zodat ze precies weten hoe ze de gasten, zichzelf en elkaar kunnen beschermen zonder dat het invloed heeft op uw vakantie- en duikplezier. Naast de extra hygiëneregels zijn er ook andere maatregelen getroffen. Zo kun je bijvoorbeeld nu ook roomservice bestellen, wordt het papierwerk voor het duiken online gedaan en gaan er meer boten per dag uit zodat er kleinere groepen op de boot mee gaan.

Heb jij al zin om lekker te komen duiken bij Buddy Dive Resort? Boek nu de geweldige herfst special voor september of oktober. Bekijk hem op: buddydive.com en vraag een offerte aan voor een heerlijke duikvakantie bij Buddy Dive Resort.

Herfstspecial 2020

Boek nu jouw vakantie bij Buddy Dive Resort!
1-slaapkamer appartement $ 106,25 per nacht
2-slaapkamer appartement $ 212,50 per nacht
3-slaapkamer appartement $ 318,75 per nacht
Maak je verblijf compleet met ontbijt voor $ 125, – per week! Verken Bonaire in je Buddy Dive-huurwagen voor slechts $ 312,50 per week (excl. Belasting en CDW). Alle reguliere voorwaarden zijn van toepassing. Geldig tot 2 januari 2021. Kijk voor meer info op buddydive.com