Reden 1: De riffen zijn bij beide duikresorts geweldig.

De duikstekken rondom beide resorts hebben prachtige koraalwanden met harde en softe koralen. Bij Magic Island kom je op bijna alle riffen grote schildpadden tegen en slechts 5 minuten van het resort, kun je de tornado van miljoenen Sardientjes  aanschouwen – het hele jaar door! Bij Magic Oceans zijn de zachte koralen spectaculair en vind je de meest bijzondere “nudibranches” en speciale critters, zoals de Hairy Frogfish. De lokale duikgidsen weten met hun oog voor detail alles te vinden. Geef je wensenlijstje af en geniet.


 Reden 2: De resorts liggen op schitterende locaties.

Zowel Magic Island Dive Resort als Magic Oceans Dive Resort liggen op een schitterende locatie, direct aan zee, met beide een prachtig huisrif slechts een paar stappen van de duikcentra. Magic Island ligt in het rustigere gebied van de populaire duikbestemming Moalboal, in Cebu. Magic Oceans ligt ver weg van het massatoerisme, in het rustige en groene plaatsje Anda, in het Zuid-Oosten van Bohol.
De bungalows liggen aan het zwembad of in de prachtige, tropische  tuin met zeezicht. De bungalows zijn van alle gemakken voorzien, zoals airco en ventilator, minibar, luxe badkamer met handdoeken, shampoo en douchegel, kluisje, wifi en een heerlijk privé-balkon.

Reden 3: De duikcentra zijn modern ingericht.

Er is zowel perslucht als nitrox  beschikbaar, evenals 10 en 15 liter aluminium flessen.Ook is er voldoende huuruitrusting beschikbaar. De briefing wordt gehouden aan de hand van een whiteboard, waar de planning voor duik staat genoteerd. Ook wordt er genoemd of het macro- of groothoekduiken zijn, speciaal voor de fotografen. Er zijn grote spoelbakken aanwezig en werktafels voor de camera’s. Iedereen krijgt een eigen droogplek in het duikcentrum om duikspullen te laten drogen. Met de traditionele Banca-boten worden dagelijks drie duikstekken aangedaan. Daarnaast kunnen nachtduiken en Mandarijn-duiken gemaakt worden. Zelf sjouwen met duikspullen hoeft hier niet. Daar zorgt het personeel voor!

Anderen lezen ook:  Sand Dollar Bonaire is een authentiek resort met heel veel rust, ruimte en heeft Bari Reef als huisrif

Reden 4: Heerlijk eten en drinken.

In de restaurants van de Magic Resorts is een uitgebreide ontbijtkaart en lunchkaart aanwezig. Het avondeten vindt meestal plaats in groepsverband en het menu staat in het restaurant aangekondigd. Uiteraard kan alles naar eigen wens aangepast worden. Er is een ruime keuze uit lokale gerechten en westerse gerechten. Heb je speciale wensen, dan hoef je dit maar aan te geven en het personeel doet zijn best om deze te realiseren. In de bar of op de diverse terrassen kun je genieten van verschillende frisdranken, verse fruitsapjes, cocktails, een goed glas wijn  of een biertje.
 

Reden 5: In de omgeving kun je prachtige excursies doen.

Bijvoorbeeld een sightseeing tour over het eiland, duiken en/of snorkelen met walvishaaien of een bezoek aan watervallen en rijstvelden – een mooie afwisseling met duiken of op de laatste dag. Deze excursies zijn op ieder moment te boeken via de recepties van beide resorts. Één van de personeelsleden gaat altijd mee – de perfecte manier om het land, de natuur en cultuur te leren kennen.

Reden 6: De teams zijn in 1 woord GEWELDIG.

Zij doen er alles aan om je vakantie onvergetelijk te maken en de meeste personeelsleden maken al jarenlang deel uit van het Magic team. Vanaf de eerste dag dat je aankomt kennen ze je naam en iedereen draagt bij aan het “Magic-gevoel”. Regelmatig schuiven ze aan in het restaurant of in de bar en ook op de dansvloer laten zij zien wat gastheerschap betekent. Speciale wensen/gelegenheden om te vieren kunnen kenbaar gemaakt worden aan het personeel – zij zorgen ervoor dat het een onvergetelijk moment wordt.

Anderen lezen ook:  Story Divers Sharm el Sheikh: modern duikcentrum op een prachtige locatie 

Over de auteur Patrick Kranenbroek
Patrick is vaste redacteur bij DUIKEN Magazine en neemt altijd zijn onderwatercamera mee. Hij duikt bijna elke week in Zeeland, waar hij maandelijks een column over schrijft. Begin 2023 bezocht hij de Magic Resorts voor een reisreportage.