Bonaire bestaat voor 75% uit natuurgebied dat je heerlijk kan verkennen met een SUV, pick-up of jeep. En het allerbelangrijkste natuurlijk: de vele kantduikplekken kun je heerlijk ontspannen aandoen met je eigen auto! Enkele dingen die handig zijn om te weten, voordat je de horizon tegemoet rijdt.

1 Ga niet met een nat wetsuit in de auto zitten

De verhuurmaatschappijen willen graag dat de auto’s voor de volgende gasten netjes blijven en het zoutgehalte is erg hoog op Bonaire. Ga dan ook niet in je natte wetsuit in de auto zitten. Trek je duikpak uit en leg even een handdoek op de stoel.

2 Zorg dat je goed verzekerd bent

De verzekering is heel belangrijk. De meeste autoverhuurbedrijven dekken alleen WA, sommige hebben alle auto’s allrisk verzekerd zoals Tropical Carrental Bonaire.

3 Denk goed na welk type auto voor jou geschikt is

Bij de verhuurmaatschappijen kun je kiezen uit meerdere verschillende auto’s. Bedenk goed hoeveel ruimte je nodig hebt en wat je precies met de auto wilt gaan doen.

3 Vier tankstations

Benzine is op Bonaire erg goedkoop, nog geen euro per liter. Er zijn vier tankstations, drie in Kralendijk en één in Rincon. In het Washington Slagbaai National Park is geen brandstof verkrijgbaar.

4 Kijk goed de algemene voorwaarden na

Check goed wat wel en niet mag van het verhuurbedrijf. Niet alle autoverhuurbedrijven willen duikers in hun auto’s of dat je met de huurauto het Slagbaaipark bezoekt.

Tropical Carrental Bonaire

5 Doe nooit je auto op slot

Je kan in principe overal veilig parkeren als je gaat kantduiken, maar doe nooit  je auto op slot. Dit in overleg met de verhuurmaatschappij. De meeste adviseren dat. Laat nooit waardevolle dingen in je auto liggen als iPhone’s, camera’s etc. Laat ook het raam een stukje open.

Anderen lezen ook:  Garmin Descent MK2 serie voor duikers

6 Download maps.me

Misschien koop je wel een databundel op het eiland en heb je altijd internet. Als je dat niet doet, kun je old school kaart gaan lezen, of download de app maps.me. Dit zijn gratis offline wegenkaarten en wijzen je feilloos de weg naar jouw kantduikstek.

7 Hier moet je zeker heen

De slavenhuisjes en de zoutpannen op de zuidpunt, het Gotomeer met de flamingo’s in het noorden en de boulevard in Kralendijk. En uiteraard het Washington Slagbaai National Park in het noorden, waar ook fantastische duikplekken zijn.

www.tropicalcarrentalbonaire.com