Kom je dit jaar ook weer naar onze DUIKEN stand tijdens Duikvaker op 2 en 3 februari? Want we organiseren weer heel veel leuke activiteiten! Volg bijvoorbeeld een van onze interessante workshops, zoals die van Raymond Wennekes over onderwaterfotografie. Een kort interview met Raymond over de aankomende presentatie.

Kun je je voor degenen die je nog niet kennen misschien kort voorstellen?
Ik ben Raymond Wennekes en ben in 2012 begonnen met fotograferen. De eerste 2 jaar dat ik fotografeerde was echt hobby matig. In 2015 ben ik bij het WK-onderwaterfotografie gaan kijken en hierdoor eigenlijk heel enthousiast geworden. Toen heb ik mezelf het doel gesteld om het WK van 2016 te halen. Zogezegd zo gedaan en ben ik heel veel gaan oefenen. Heel veel duiken maken, veel ideeën uitproberen en uitwerken om zo tijdens het Nederlandse kampioenschap onderwaterfotografie te kunnen knallen. Dit is uiteindelijk gelukt en heb zo mijn doel, het ticket naar het WK in Mexico gehaald.
In Nederland durft ik me nu wel te scharen onder de goede fotografen, maar op wereldniveau sta ik echt nog in de kinderschoenen. Natuurlijk zit het er al wel in de kennis, maar het moet er nu nog uitkomen en verder ontwikkelen.

Raymond Wennekes
Je hebt al best wel wat prijzen gewonnen, op welke ben je het meest trots?
Dat is natuurlijk mijn eerste keer Nederlands kampioen. Hier heb ik zo hard voor moeten werken om op het niveau te komen.
Kun je voor ons alvast een tipje van de sluier oplichten?
Tijdens mijn presentatie ga ik het hebben over hoe je een winnende onderwaterfoto kunt maken. Ik zal een aantal peilers doorspreken welke ik gebruik en daarbij de Raymond Wennekes factor. Daarnaast ook hoe creëer je de wauw factor in een foto.
Voor wie is jouw presentatie interessant?
Voor iedere duiker die mee wil gaan doen aan wedstrijden. Natuurlijk is het ook wel interessant voor beginnende fotografen maar het zal meer toegespitst zijn op de fotografen die wat verder zijn en dus aan wedstrijden denken.

Anderen lezen ook:  Vraag het de Douane: Mag ik koraal meenemen?

Raymond Wennekens

Programma workshops DUIKEN-stand tijdens Duikvaker 2 & 3 februari:

11.00 uur: Raymond Wennekes, Hoe maak je een winnende foto?

12.00 uur: Stefan Panis, Mijn- & wrakduiken

13.00 uur: Gino van Duffelen, Zorg voor je duikpak: tips over onderhoud voor neopreen & droogpakken

14.00 uur: Bootsy’s Babbels

15.00 uur: Sander Evering, Bommenwerper Boeing B17 & technische duikvaardigheden, van vinslagen tot opstijging

Ear Check: gehele dag!

Volg ons op Facebook en lees de interviews met de sprekers!