De Nederlandse Elasmobranchen Vereniging (NEV) is dit jaar de trotse organisator van de 21e jaarlijkse wetenschappelijke conferentie van de European Elasmobranch Association (EEA), van 12-14 oktober in Amsterdam. Op de EEA conferenties komen wetenschappers van over de hele wereld samen om hun meest recente en interessante onderzoeken te presenteren op het gebied van de biologie van haaien en roggen.

Omdat het de taak van de EEA is om en brug te slaan tussen wetenschap en beleid, zal dit jaar een onderliggend thema hebben: “De wetenschap die je nodig hebt voor het beleid dat je wilt.”

De verschillende conferentiesessies zullen o.a. gaan over uitkomsten voor ruimtelijk beheer, ruimtelijke ecologie, coherentie in internationale wetgeving en beleid, selectiviteit, overleving en teruggooi van haaien en roggen in de visserij. Hiervoor zijn verschillende bekende keynote sprekers uitgenodigd om de sessies in te leiden.

De bijeenkomst, die begint op donderdag 12 oktober en duurt tot en met zaterdag 14 oktober, zal een divers programma bevatten van lezingen en break-out sessies over relevante onderwerpen binnen het haaien- en roggenonderzoek. Er zullen uiteraard ook postersessies zijn en iedereen met een poster mag deze introduceren met korte pitches tijdens het hoofdprogramma.

De conferentie wordt georganiseerd in het voormalig Amsterdamse Koninklijke Tropen Instituut (KIT) in het oosten van de stad. Dit historische gebouw ligt op steenworpafstand van het stadscentrum en op loopafstand van dierentuin Artis en verschillende Amsterdamse parken.

Inschrijving voor de conferentie is geopend via de website: www.elasmobranch.nl