Wereldkampioen freediving Alexey Molchanov zal van 24 tot 29 maart op Bonaire proberen het huidige freediving wereldrecord te breken via de International Association for the Development of Apnea (AIDA), de officiële instelling voor vrijduiken. Molchanov zal Servië en de internationale vlag vertegenwoordigen. Blue Classroom heeft de organisatie van BonAbyss 2023 in handen inclusief de WR poging van Alexey.

Molchanov, bekend als “The Machine” in de duikgemeenschap en de meest gedurfde freediver uit de geschiedenis, is sinds zijn vijfde levensjaar gewend om records te breken. Molchanov heeft momenteel het wereldrecord freediving in de discipline Constant Weight (CWT) op 130 meter. Dit jaar zal de atleet op Bonaire proberen het staande record van 150 meter te verbreken op de Variable Weight (VWT) discipline, momenteel in handen van freediver Walid Boudhiaf. Parallel aan deze wereldrecordpoging zal een aantal van de beste Nederlandse freedivers, leden van de Dutch Freediving Association (DFA), proberen nationale records te breken in de diepe baai in Kralendijk. 

 

“Onze beschermde en ongerepte onderwaterwereld biedt de ultieme setting voor deze freediving-prestatie”, zegt Miles Mercera, directeur van TCB. “We zijn verheugd met de keuze van Alexey en de Nederlandse duikavonturiers voor Bonaire als ultieme plek voor het leveren van hun duikprestaties. Voor ons is dit ook een mooie kans om het eiland, ’s werelds eerste Blue Destination, te presenteren als een waar eco-paradijs, zowel boven als onder zeeniveau.” 

AIDA is de grootste organisator van internationale vrijduikwedstrijden, regels en voorschriften. Hun missie is om de wereld te laten zien dat de sport veilig, leuk en uitdagend is, en een fantastische mix van innerlijke rust, concentratie en teamwork. Het eiland implementeert een aantal protocollen om optimale veiligheid tijdens de poging te waarborgen, met voorzorgsmaatregelen als de aanwezigheid van een contra-ballastsysteem en een paraatstaande ambulance. 

Anderen lezen ook:  Duikers doen een clean up in de Noordzee

 

 Ga voor meer informatie over Bonaire naar bonaireisland.com/nl of volg ons op  Facebook.com/BonaireToerisme, Instagram op @BonaireToerisme, Twitter en Youtube.com/BonaireIsland.

 MEDIA CONTACT: Diamond Public Relations / 8083769910 / karin@diamondpr.com