Afgelopen oktober ben ik samen met 11 duikvrienden op duikvakantie naar het  Roots Luxery Camp geweest. Dit prachtige kamp is gelegen op ca 14 kilometer ten noorden van El Quesier aan de prachtige Abu Sauatir baai. Het kamp ligt midden tussen de woestijnheuvels hetgeen een geweldig mooie indruk geeft, op ca 500 meter loopafstand is de baai met zijn prachtige strand.

Het huisrif : We stapten het kristalheldere water van de Abu Sauatir baai in, wat kregen we een mooie indruk tijdens onze eerste duik! Het leek hier wel een groot aquarium met al de gekleurde vis en koralen, we konden echt merken aan het ongerepte rif dat hier nog niet veel gedoken wordt. Tijdens de eerste duik een prachtige koraalformatie met bovenin een rode anemoon met daar omheen haar bewoners en honderden glasvisjes. 

Een ongerept rif: hier wordt amper gedoken.

Ook hadden we die week meerdere keren een ontmoeting met enkele dolfijnen, op een dag in de namiddag kwamen we er zelfs een groep van 10 tegen. Zeker 25 minuten hebben we mogen genieten van dit prachtige schouwspel, ze hadden zin om te spelen en op een gegeven moment had ik er vijf voor mijn camera die allen uitdagend  in de lens keken.

25 minuten lang speelse duikbuddy’s!

Accommodatie op het kamp                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Je kan in dit kamp kiezen voor een standaard hut op het lager gedeelte van het terrein of een luxe uit steen en bamboe gebouwde chalet op het hoger gelegen gedeelte. De chalets hebben het voordeel dat ze een eigen douche en toilet hebben. Op het lager gelegen gedeelte van het terrein is het moderne duikcentrum, de receptie, ruim zwembad, een centraal douchegebouw en het restaurant. De maaltijden die hier worden geserveerd bestaan voornamelijk uit Egyptische gerechten. We begonnen iedere dag met een uitgebreid ontbijt,  hierna vertrokken we richting baai om ons duikmateriaal in elkaar te zetten en daarna te genieten van het prachtige huisrif.

Anderen lezen ook:  Mijn duikavontuur op de Galapagos

Geen vervelend verblijf.

Relaxen: Tussen het duiken door konden we weer heerlijk relaxen op het privéstrand met ligbedden welke waren voorzien van een grote parasol, ook kregen we hier een heerlijke maaltijd en konden er terecht voor een frisdrankje of een kop koffie of thee. We zijn ook nog een keer met een boot op The Rock wezen duiken, dit is een adembenemend mooi rif met honderden clownvissen tussen rood /geel gekleurde anemonen. In de avond werden we voorzien van een heerlijke Egyptische maaltijd en daarna gezellig onder het genot van een drankje genieten van de heerlijke rust op het kamp. Kortom, Roots Luxery Camp is een echte aanrader, volgens alle deelnemers van deze duikvakantie is het een van de mooiste duikgebieden van de Rode Zee.

Voor informatie: www.rootscampredsea.com    

Meer werk van mij vind je op: www.aartreitsma.nl   

Tekst en foto’s Aart Reitsma