Doe je ogen dicht en stel je een tropisch eiland voor. Blauw water, wuivende palmen, een zacht briesje. Zet nu een groep varkens op het helderwitte strand in de beschermde baai en je hebt Big Major’s Spot, Bahama’s. We zijn hier eigenlijk voor tijgerhaaien, maar iedereen is ze vergeten. Spelen met varkens in het water is het leukste wat we ooit hebben gedaan. Welkom in het varkensparadijs!

Tekst: Cor Bosman
Foto´s: Julie Edwards

Plezier
Het is erg warm op het strand, maar de varkens hebben een perfecte oplossing gevonden. Ze wisselen de schaduw van de bomen af met een dip in het water. Ze genieten zichtbaar van de verkoeling en alle aandacht die ze krijgen van nabije mensen. Het geknor van plezier is op grote afstand te horen.

Poseren
De biggetjes zijn zeer nieuwsgierig en volgen je overal. Als je naar wat dieper water loopt, komen ze gezellig mee. Ze kunnen verbazingwekkend goed zwemmen en hebben geen enkele moeite je bij te houden. De camera vinden ze fantastisch, het blijken ­geboren fotomodellen. Ze peddelen van fotograaf naar fotograaf op zoek naar een hapje. Wel af en toe de neusafdruk van je poort wegvegen!

Bedelaars
Hoe de varkens hier terecht zijn gekomen is een raadsel. Waarschijnlijk zijn ze achtergelaten door een passerende boot. Ze overleven nu door te bedelen bij schepen die ze ver in het water komen begroeten. Dit lukt zo goed dat de dieren intussen leven als koningen. Boten die op weg zijn naar nabije havens komen speciaal langs om wat restjes achter te laten.

Anderen lezen ook:  Walvishaaien: Mysterieuze iconen

Dit artikel is gepubliceerd in Duiken 04/2009.