Van een verwaarloosd appartementencomplex wisten Peter en Thea Koster een droomaccommodatie te bouwen voor duikers. Met prachtig uitzicht en direct aan het strand, is het een unieke locatie. Schoolkinderen krijgen dagelijks zwemles in de baai en de vissers varen iedere dag uit. «Dit is het echte Curaçao!»

Sinds wanneer bestaat Bahia Apartments & Diving?

In 2005 zijn wij gestart met Bahia Apartments & Diving. Het was een bestaand klein appartementencomplex, verwaarloosd en oud, maar op een schitterende locatie met een prachtig uitzicht en direct aan het strand.

Wij zijn zelf duikers en dan zie je al snel alle mogelijkheden die deze unieke locatie biedt. Stap voor stap hebben we het complex vernieuwd en uitgebreid.

Jullie beschikken over 16 verschillende soorten accommodaties.

Klopt! Variërend van een studio, 1- en 2-slaapkamerappartement, 3-slaapkamer villa en 4-slaapkamerappartement.

We zijn uitermate geschikt voor groepen maar toch kleinschalig. Alle accommodaties zijn uitgerust met een volledige keuken, terras of balkon en direct aan het strand.

Bahia Apartments & Diving

Bahia Apartments & Diving

En dan het belangrijkste: hoe zit het met het duikcentrum?

In maart 2018 is ons nieuwe duikcentrum geopend. We zijn een 5* PADI Dive Resort en hebben de beschikking over heel veel ruimte. Gasten kunnen hun eigen duikuitrusting meenemen en opbergen in een speciale ruimte.

Alle duikuitrusting is natuurlijk ook te huur. Daarnaast hebben we een shop met een gevarieerd assortiment aan artikelen. Van duikuitrusting tot souvenirs.

Wat voor soort duiken bieden jullie aan?

Duikers die zelfstandig willen duiken geven we alle informatie die nodig is om veilig op heel Curaçao te duiken. Voor duikers die liever met een gids op pad willen, kunnen we een speciaal programma maken.

Anderen lezen ook:  Zoutpier Bonaire, de duik die niet op je bucketlist mag ontbreken

Hebben jullie een huisrif?

Ons huisrif is Playa Lagun en je kunt hier diverse duikroutes volgen. In de baai zelf hebben we onze coral nursery. We vinden daar vrij regelmatig zeepaardjes en hengelaarsvissen.

Ook de familie flying gurnard doet het goed. Het buitenrif is een schitterend mooie koraaltuin met dieptes variërend van 8 meter tot 40+ meter. Ook hebben we een kleine grot, Paradise Cove. De opening ligt op ongeveer 4 meter en is een grote ruime kamer waar je met 5 duikers makkelijk in kunt. Deze zit tijdens de nachtduik meestal vol met kreeften.

Bahia Apartments & Diving

Jullie hebben ook een eigen restaurant?

Het Bahia Restaurant is iedere dag geopend. Je kunt er heerlijk ontbijten, lunchen of dineren. Daarnaast kunnen de gasten die in de appartementen verblijven ‘s morgens verse warme afgebakken broodjes bestellen en ontbijten in hun appartement.

Welke maatregelen hebben jullie genomen m.b.t. corona?

Naast de regels die Curaçao opgesteld heeft, volgen we de protocollen van PADI en DAN. Alle uitrusting wordt gedesinfecteerd voordat het weer uitgegeven wordt. We hebben voldoende ruimte om afstand tot elkaar te houden.

Bahia Apartments & Diving

Wat maakt jullie uniek?

Wij geloven in solidariteit, loyaliteit, samenwerking en kwaliteit. Wij zijn dan ook aangesloten bij het Curaçao Tourist Board en onze accommodaties en ons duikcentrum zijn “Approved” en voldoen aan de eisen die door het CTB worden gesteld.

Daarnaast zijn we lid van CHATA en de Dive Task Force. Vrijwel alle personeelsleden wonen in de omgeving van Bahia en Bahia is hiermee een van de grootste werkgevers in de omgeving geworden. Als je het echte Curaçao wilt beleven, dan ben je bij Bahia Apartments & Diving aan het goede adres!

Anderen lezen ook:  Haaienvlees verkocht als zwaardvis

Bahia Apartments & Diving

Faciliteiten

✔ Van studio tot 4-slaapkamerappartement

✔ Strand Lagun voor de deur

✔ Transfer en huurauto mogelijk

✔ Mogelijkheid bestellen boodschappenpakket

✔ Duikpakketten

✔ Eigen duikcentrum & vulstation

✔ Restaurant

www.bahia-apartments.com

Lees ook de gratis DUIKEN Curaçao Special!