Het koninkrijk Bahrein, een kleine eilandstaat in de Perzische Golf, wil meer toeristen lokken. Daarvoor gaan ze het grootste onderwaterpretpark ter wereld aanleggen. Het wordt een paradijs voor duikers, met als middelpunt een Boeing 747  op de bodem van de zee.

Volgens het Bahrain News Agency zal het onderwaterpretpark een totale oppervlakte van 100.000 vierkante meter beslaan. De 70 meter lange Boeing 747 komt centraal in het duikpark. Maar er komen ook andere attracties, zoals een replica van een traditioneel Bahreins parelverkopershuis. Daarnaast wordt er koraalrif aangelegd, en komen er sculpturen waarop koraal kan groeien. Uiteraard zijn er onder water ook vissen te bewonderen.

Het park moet een toonbeeld worden op vlak van eco-toerisme. “We streven de hoogste milieustandaarden na”, klonk het bij de voorstelling afgelopen zaterdag. Bahrein wil met het project het toerisme een boost geven, maar ook wetenschappelijk onderzoek mogelijk maken. Het onderwaterpretpark zou nog voor komende zomer openen.

Het gebeurt wel vaker dat duikresorts met vliegtuigwrakken toeristen proberen te lokken. Ook onder meer in Turkije, Griekenland, Aqaba,Hawaï en Malta kan je duiken naar vliegtuigwrakken. Maar volgens de toeristische dienst van Bahrein ligt er nergens een wrak zo groot als deze Boeing 747.

Bron: HLN

Bekijk ook: Reuzenhaai blijkt net zo hoog te kunnen springen als een witte haai

Anderen lezen ook:  Save Our Sharks crowdfundingcampagne voor Sint Maarten