Op Boot Düsseldorf is zaterdag in Hal 3 bij een exposant de batterij in een duikcomputer ontploft. In totaal zijn twaalf mensen door artsen nagekeken, waarvan vijf naar het ziekenhuis zijn gebracht.

Op de beurs Boot in Düsseldorf explodeerde zaterdag de batterij van een duikcomputer. Rondvliegende onderdelen van de computer veroorzaakten lichte verwondingen aan de arm van een bezoeker op de stand van Heinrichs Weikamp, verklaarde een woordvoerder van het brandweerkorps.

Zoals altijd, wanneer er een incident op het beursterrein is met zo’n groot aantal bezoekers, stuurt de brandweer van Düsseldorf een groot contingent naar het evenemententerrein. De eigen brandweer van Boot Düsseldorf was al ter plaatse toen de gemeentelijke hulpdiensten op de plaats van de explosie aankwamen.

Ter plekke moesten de brandweer en de reddingsdienst twaalf mensen verzorgen. Vijf bezoekers liepen trauma op aan het oor en werden naar ziekenhuizen gebracht. De andere zeven personen konden na onderzoek door een arts hun beursbezoek voortzetten.

Oorzaak

Wat de oorzaak was dat de batterij van de Heinrichs Weikamp OSTC 2 computer explodeerde is nog niet bekend. Een woordvoerder van de brandweer zei dat het gaat om een ​​batterij van tien bij zes centimeter.

In een verklaring bevestigde Tanja Vellen van de beurs Boot het incident en verwees naar de vlotte reddingsoperatie. Boot Düsseldorf kon daarom zonder enige beperking worden voortgezet.

Meer lezen?

Word abonnee van DUIKEN en geniet maandelijks van duikreisverhalen in binnen- en buitenland, prijsvragen, medische vragen en antwoorden over duiken en tips! Is duiken jouw hobby? Dan is DUIKEN jouw blad!

Profiteer nu van vakantiekorting en ontvang DUIKEN extra voordelig thuis.

Word nu abonnee

 

Duiken abonnement vakantiekorting