Philip en Mariëlle Diphoorn openden in 2019 de deuren van B&B Kas ChuChubi op Bonaire.  De kleinschalige Bed & Breakfast ligt centraal op het prachtige eiland Bonaire, dicht bij het duikcentrum, de zee, het strand en Kralendijk. Daarbij is het ook nog eens adults only!

“Koffie?” We zijn veel te vroeg voor onze afspraak, maar dat schijnt Philip en Mariëlle Diphoorn niets te deren. “Mag het ook een cappuccino zijn?” vraag ik met ietwat twijfel. Geen idee of ze dat hebben. “Maak ik gelijk voor je!” We nemen plaats aan de lange eettafel in de gezellige woonkamer van de B&B.

De keuken is open en Mariëlle is al snel in de weer met een melkklopper en even later plaatst ze een heerlijke cappuccino voor mijn neus, vergezeld van verse soort brownie-achtige cakejes.

Kas ChuChubi

Gezelligheid

Haar man Philip is ook aangeschoven en gelijk is me duidelijk dat de sfeer hier heel relaxed is. “Ik ben gek op mensen. Ik vind het geweldig om contact met de gasten te hebben en op die manier ook tips te kunnen geven over het eiland.

Als je voor onze B&B kiest, dan kies je ook voor gezelligheid,” aldus de goedgeluimde Philip. Het is bij mij direct overduidelijk dat hij een geweldige gastheer is.

Ontbijt inclusief

Uniek mag Kas Chuchubi zeker genoemd worden. Op Bonaire zijn maar twee ‘echte’ B&B’s legt Philip uit. “Bij ons zit het ontbijt er standaard bij in, en we hebben de prijs laag kunnen houden. Bij de andere B&B’s moet je óf bijbetalen óf kan je een soort van picknickmandje bestellen. Dan ben je dus sowieso gelijk duurder uit, want dat komt nog boven op de normale prijs.”

Aangezien Mariëlle vier dagen in de week als personal assistant werkt bij The Cadushy Distillery, neemt Philip de meeste zorg van de B&B op zich, inclusief het ontbijt. “Eerst serveerden we een standaard Frans ontbijt, maar dat hebben we toch maar losgelaten. Wil je een omelet? Dan maak ik dat. Croissantje? Geen probleem. We doen dus aan maatwerk ontbijt!” lacht Philip.

Lelijke blokkendoos

Hoe ze aan deze locatie kwamen, is nog een bijzonder verhaal. “Een B&B was eigenlijk niet ons doel. We zochten een geschikte locatie om te wonen. Dit huis kwam op ons pad en in eerste instantie dacht ik: wat een lelijke blokkendoos, die is veel te groot voor de kavel! Maar toen we door het pand liepen, wist ik het direct: dit was ideaal voor een B&B!

Kas ChuChubi

Alles klopte gewoon en ook de wijk was perfect,” legt Philip uit. Het koppel had zelf trektochten gemaakt in Schotland en zij genoten van de mooie B&B’s en de gezelligheid. Waarom dan niet zelf eentje starten? “Diezelfde middag deden we nog een bod!”

Spotvogel

Voordat we de ‘Grand Tour’ starten, heb ik eerst nog een vraag. Wat betekent ‘Kas Chuchubi” nu eigenlijk? “Wij hebben het “Kas ChuChubi” genoemd, naar de chuchubi, de Papiamentu-naam voor de tropische spotvogel die je veel op het eiland ziet en bezoekers verwelkomt met zijn melodische roep,” verklaart Mariëlle.

Kas ChuChubi

Luxe comfortabele kamers

Wanneer we een deur doorgaan bij de woonkamer, komen we uit in een gang. Gelijk links zit de eerste luxe comfortabele kamer, waarvan er drie zijn. Ook heeft Kas Chuchubi een studio, kleinschalig is het dus zeker.

Alle drie de kamers beschikken over een extra lang (2.10 m) kingsize boxspring bed, een eigen badkamer met douche en toilet, plafondventilator, airconditioning, Nespresso koffiemachine, theefaciliteiten en een koelkast. De sfeer voelt heel erg ‘B&B’ aan, door de mooie blauwtinten (is Philip dol op) en de gezellige sfeer in de kamers door kleine, kleurrijke details.

Militaire precisie

“Twee keer per week maken wij de kamers schoon, leggen we schone handdoeken en strandlakens neer en wordt het beddengoed verschoond,” vertelt Mariëlle. Dat gebeurt hoofdzakelijk door Philip. Maar als zij dan een keer helpt, kan ze vaak wachten op commentaar: “Philip maakt de bedjes heel strak op, hij heeft in dienst gezeten namelijk,” zegt Mariëlle lachend.

“Klopt! Een bal moet erop kunnen stuiteren!” vult Philip aan. De comfortabele studio van 35 m2 ligt op de begane grond en beschikt, naast alle faciliteiten die onze kamers hebben, over een compleet uitgeruste keuken. In de besloten privéloungehoek met kleine picknicktafel is het de hele dag door heerlijk vertoeven. De terrasjes van de kamers zijn zo gevormd, dat je alle privacy hebt. Alles wordt omgeven door een weelderige fauna, van bloemen tot palmbomen. Ook is er een buitendouche.

Kas ChuChubi

Geschikt voor duikers? Check!

Allemaal mooi en prachtig, maar hoe zit het met duiken? Philip is bezig met een duiklocker een spoelbak. “Wij werken samen met het beste duikcentrum van Bonaire, VIP Diving. Dit duikcentrum ligt op ca. 700 meter van Kas ChuChubi en heeft alle luxe die je je maar kan wensen voor een perfecte duikvakantie: drive thru duikflessen service, 24 uur per dag toegang tot je duikuitrusting, gloednieuwe compressoren en duikflessen in drie verschillende maten. Wij helpen graag met het samenstellen van een duikpakket op maat!” zegt Mariëlle.

Gratis strandstoeltjes & koelbox

B&B Kas ChuChubi ligt centraal, dicht bij de zee, het strand én het centrum van Kralendijk. Een heerlijke wandeling langs de boulevard brengt je bij gezellige restaurantjes en leuke winkeltjes. Ook de grote supermarkten bereik je binnen enkele minuten. En, het is Adults Only.

Wanneer we weer naar binnenlopen, zie ik een koelbox en strandstoeltjes staan. “Die had ik ook wel willen hebben!” zeg ik enthousiast. “Als je bij ons verblijft, heb je de gehele periode een koelbox en strandstoeltjes tot je beschikking. Neem ze lekker mee en geniet van de prachtige zonsondergangen op een mooi strandje… hoe relaxed is dat!” aldus Philip.

Kas ChuChubi

Geen vaste in- of uitchecktijden

Ontzorgen, dat is wat het koppel doet. “Excursies, autohuur of duikpakketten… We regelen alles!” verklaart Mariëlle. Late vlucht? Geen probleem. “We plannen geen vaste check-in of check-out tijden. Ik wil niet dat de mensen van de kamer moeten als ze laat moeten vliegen. Als wij op reis waren, vonden we het ook prettig als we langer gebruik konden maken van de kamer.

En je dan af moeten spoelen ergens onder een buitendouche, is ook niks. Omdat we dit beleid hanteren, halen we nooit de 100% bezetting, maar dat interesseert me niet. Onze gasten moeten vanaf het moment van binnenstappen in onze B&B tot het eind, volop kunnen genieten in alle comfort!” zegt Philip.

Kas ChuChubi

Geen uitbreiding

Leuk weetje om nog even te noemen is dat Kas Chuchubi Blue Destination Certified is. Dit houdt in dat de B&B bijdraagt aan een duurzaam Bonaire. Dat is onder andere terug te zien aan de zonneboilers en de afvalscheiding. Op de vraag of ze nog willen uitbreiden, zegt Philip direct: “Nee.”

Hij verklaart: “De aandacht die ik nu geef aan alle mensen, kan anders niet. Daarom houden we het kleinschalig.” Mijn buddy en fotograaf Daniel heeft Philip inmiddels omgedoopt tot ‘labrador’ en het is duidelijk dat gastvrijheid Philip met de paplepel is ingegoten.

Vroeger kwamen bij hem thuis vaak pleegkinderen over de vloer, en die kwamen nooit op gezette tijden. “Kwamen ze laat en waren we aan het eten? Pakten we een bord erbij. Het maakt me niets uit wanneer je binnenvalt, kom maar! Het is altijd gezellig!” En daarmee wil ik dan ook dit verhaal afsluiten, want beter kan ik deze geweldige B&B niet samenvatten!

 “Bon bini na Kas ChuChubi!”

Wij verwelkomen je graag bij Kas ChuChubi, de ideale plek voor een onbezorgde vakantie!

Kas ChuChubi

Facts Kas ChuChubi Bonaire

✔  kleinschalige B&B

✔  inclusief ontbijt en gratis transfer vliegveld

✔  samenwerking met duikcentrum VIP Diving

✔  autohuur mogelijk

✔  scooterhuur mogelijk

Website: www.kaschuchubi.com

Kas ChuChubi

Ook interessant voor jou:

Lees gratis de digitale special DUIKEN op Bonaire

Top 5 Topspots Bonaire