Philip en Mariëlle Diphoorn openden in 2019 de deuren van B&B Kas ChuChubi op Bonaire.  De kleinschalige Bed & Breakfast ligt centraal op het prachtige eiland Bonaire, dicht bij het duikcentrum, de zee, het strand en Kralendijk. Daarbij is het ook nog eens adults only!

“Koffie?” We zijn veel te vroeg voor onze afspraak, maar dat schijnt Philip en Mariëlle Diphoorn niets te deren. “Mag het ook een cappuccino zijn?” vraag ik met ietwat twijfel. Geen idee of ze dat hebben. “Maak ik gelijk voor je!” We nemen plaats aan de lange eettafel in de gezellige woonkamer van de B&B. De keuken is open en Mariëlle is al snel in de weer met een melkklopper en even later plaatst ze een heerlijke cappuccino voor mijn neus, vergezeld van verse soort brownie-achtige cakejes.

Gezelligheid

Haar man Philip is ook aangeschoven en gelijk is me duidelijk dat de sfeer hier heel relaxed is. “Ik ben gek op mensen. Ik vind het geweldig om contact met de gasten te hebben en op die manier ook tips te kunnen geven over het eiland. Als je voor onze B&B ChuChubi kiest, dan kies je ook voor gezelligheid,” aldus de goedgeluimde Philip. Het is bij mij direct overduidelijk dat hij een geweldige gastheer is.

Ontbijt inclusief

Uniek mag Kas Chuchubi zeker genoemd worden. Philip en Mariëlle verzorgen namelijk elke ochtend een heerlijk ontbijt. Wil je een omelet? Dan maken we dat. Croissantje? Geen probleem. We doen dus aan maatwerk ontbijt!” lacht Philip. En dat zit allemaal in onze overnachtingsprijs inbegrepen. Dit in tegenstelling tot veel andere accommodaties waar je voor het ontbijt moet bijbetalen”, geeft Mariëlle aan. Kas ChuChubi is dus een echte Bed én Breakfast. 

Lelijke blokkendoos

Hoe ze aan deze locatie kwamen, is nog een bijzonder verhaal. “Een B&B was eigenlijk niet ons doel. We zochten een geschikte locatie om te wonen. Dit huis kwam op ons pad en in eerste instantie dacht ik: wat een lelijke blokkendoos, die is veel te groot voor de kavel! Maar toen we door het pand liepen, wist ik het direct: dit was ideaal voor een B&B! Alles klopte gewoon en ook de wijk was perfect,” legt Philip uit. Het koppel had zelf trektochten gemaakt in Schotland en zij genoten van de mooie B&B’s en de gezelligheid. Waarom dan niet zelf eentje starten? “Diezelfde middag deden we nog een bod!” 

Anderen lezen ook:  Duiken en rugklachten

Spotvogel

Voordat we de ‘Grand Tour’ starten, heb ik eerst nog een vraag. Wat betekent ‘Kas Chuchubi” nu eigenlijk? “Wij hebben het “Kas ChuChubi” genoemd, naar de chuchubi, de Papiamentu-naam voor de tropische spotvogel die je veel op het eiland ziet en bezoekers verwelkomt met zijn melodische roep,” verklaart Mariëlle.

Alle kamers beschikken over een extra lang (2.10 m) kingsize boxspring bed

Luxe comfortabele kamers

Wanneer we een deur doorgaan bij de woonkamer, komen we uit in een gang. Gelijk links zit de eerste luxe comfortabele kamer, waarvan er drie zijn. Ook heeft Kas Chuchubi een studio, kleinschalig is het dus zeker. Alle drie de kamers beschikken over een extra lang (2.10 m) kingsize boxspring bed, een eigen badkamer met douche en toilet, plafondventilator, airconditioning, Nespresso koffiemachine, theefaciliteiten en een koelkast. De sfeer voelt heel erg ‘B&B’ aan, door de mooie blauwtinten en de gezellige sfeer in de kamers door kleine, kleurrijke details.  

De comfortabele studio van 35 m2 ligt op de begane grond en beschikt, naast alle faciliteiten die onze kamers hebben, over een compleet uitgeruste keuken. In de besloten privéloungehoek met kleine picknicktafel is het de hele dag door heerlijk vertoeven. De terrasjes van de kamers zijn zo gevormd, dat je alle privacy hebt. Alles wordt omgeven door een weelderige fauna, van bloemen tot palmbomen. Ook is er een buitendouche

“Twee keer per week maken wij de kamers schoon, leggen we schone handdoeken en strandlakens neer en wordt het beddengoed verschoond,” vertelt Mariëlle.

Geschikt voor duikers? Check!

Allemaal mooi en prachtig, maar hoe zit het met duiken? Wij zijn zelf duikers, zegt Mariëlle we weten wat belangrijk is en onze partners hebben wij dan ook met zorg uitgekozen.  “Wij werken samen met twee hoogstaande duikcentra; VIP Diving en Scuba Elite. VIP Diving ligt op ca. 700 meter van Kas ChuChubien heeft alle luxe die je je maar kan wensen voor een perfecte duikvakantie: drive thru duikflessen service, 24 uur per dag toegang tot je duikuitrusting, gloednieuwe compressoren en duikflessen in drie verschillende maten allen voorzien van DIN aansluiting. Scuba Elite is een recent geopend kleinschalig duikcentrum. Zij maken elke duik, PADI-cursus of specialiteit op maat op basis van jouw ervaring en voorkeur.  Uiteraard helpen wij je graag met het samenstellen van een duikpakket op maat!” zegt Mariëlle.  

Anderen lezen ook:  De Zeelandbrug en Oosterschelde verveelt nooit!

Goed om te weten is, dat B&B Kas ChuChubi ook over eigen spoelfaciliteiten voor je duikspullen beschikt en er is een locker aanwezig waar je spullen kunt ophangen.

Gratis strandstoeltjes & koelbox 

B&B Kas ChuChubi ligt centraal, dicht bij de zee, het strand én het centrum van Kralendijk. Een heerlijke wandeling langs de boulevard brengt je bij gezellige restaurantjes en leuke winkeltjes. Ook de grote supermarkten bereik je binnen enkele minuten. En, het is Adults Only. Wanneer we weer naar binnenlopen, zie ik een koelbox en strandstoeltjes staan. “Die had ik ook wel willen hebben!” zeg ik enthousiast. “Als je bij ons verblijft, heb je de gehele periode een koelbox en strandstoeltjes tot je beschikking. Neem ze lekker mee en geniet van de prachtige zonsondergangen op een mooi strandje… hoe relaxed is dat!” aldus Philip. 

Geen vaste in- of uitchecktijden 

Ontzorgen, dat is wat het koppel doet. “Excursies, restaurant reservering, autohuur of duikpakketten… We regelen alles!” verklaart Mariëlle. Late vlucht? Geen probleem. “We plannen geen vaste check-in of check-out tijden. Ik wil niet dat de mensen van de kamer moeten als ze laat moeten vliegen. Als wij op reis waren, vonden we het ook prettig als we langer gebruik konden maken van de kamer. En je dan af moeten spoelen ergens onder een buitendouche, is ook niks. Omdat we dit beleid hanteren, halen we nooit de 100% bezetting, maar dat is niet ons hoofddoel. Onze gasten moeten vanaf het moment van binnenstappen in onze B&B tot het eind, volop kunnen genieten in alle comfort!” zegt Philip.  

Anderen lezen ook:  Corona en duikactiviteiten: 10 aanbevelingen van DAN

Geen uitbreiding 

Leuk weetje om nog even te noemen is dat Kas Chuchubi Blue Destination Certified is. Dit houdt in dat de B&B bijdraagt aan een duurzaam Bonaire. Dat is onder andere terug te zien aan de zonneboilers en de afvalscheiding. Op de vraag of ze nog willen uitbreiden, zegt Philip direct: “Nee.” Hij verklaart: “De aandacht die ik nu geef aan alle mensen, kan anders niet. Daarom houden we het kleinschalig.” En daarmee wil ik dan ook dit verhaal afsluiten, want beter kan ik deze geweldige B&B niet samenvatten!

Philip en Mariëlle Diphoorn

 “Bon bini na Kas ChuChubi!”

Wij verwelkomen je graag bij Kas ChuChubi, de ideale plek voor een onbezorgde vakantie!

Facts Kas ChuChubi Bonaire

✔  kleinschalige B&B

✔  inclusief ontbijt en gratis transfer vliegveld

✔  samenwerking met duikcentrum VIP Diving

✔  autohuur mogelijk

✔  scooterhuur mogelijk

Website: www.kaschuchubi.com