Aankomende woensdag 15 juli is het zover! Onze eerste webinar. Waar gaan we het precies over hebben? Een interview met ow-fotograaf Peter de Maagt.

Wanneer ben je begonnen met fotograferen en waarom?

Ik duik al sinds 1993, maar ik ben pas begonnen met fotograferen in 2004. Om eerlijk te zijn, had ik het “gewone” duiken wel een beetje gezien en fotografie opende een heel nieuwe wereld.

Je hebt al in vele magazines gepubliceerd en meerdere prijzen gewonnen. Op welke foto ben je het meest trots?

De foto die ik nog moet maken!

Het onderwerp voor de webinar is belichting. Waarom?

Het antwoord hierop is eigenlijk heel simpel; omdat de meest gestelde vraag is. Gek genoeg vinden veel mensen het heel lastig, maar als je een aantal grondprincipes in ogenschouw neemt wordt alles een stuk makkelijker.

Waar liep jij zelf tegenaan met belichting in het begin van je fotocarrière?

Het leuke is dat ik alle fouten zelf gemaakt heb, die je maar kunt maken. En waarschijnlijk niet één keer, maar meerdere keren.

Er komt een moment dat je beseft dat een paar kleine dingen al een hele hoop problemen kunnen oplossen. In het begin probeerde ik alles tegelijk op te lossen, in plaats van rustig naar de oplossing toe te werken. Dat is iets wat ik mensen ook wil meegeven. Gewoon rustig blijven.

Wat ga je zoal vertellen?

De webinar gaat eerst heel kort in op een aantal algemene zaken (hopelijk zal dit gedeelte voor veel mensen al gesneden koek zijn) en daarna ga ik in op belichting voor macro- en groothoek. Ik zal proberen het rustig op te bouwen voor beginnende fotografen, maar ook een aantal technieken laten zien die hopelijk ook voor de iets gevorderde fotograaf nog interessant zijn.

Anderen lezen ook:  Van ijverige duikinstructeur naar scootmobiel op Duikvaker

Voor wie is de webinar interessant?

Eigenlijk voor iedereen die met belichting aan het stoeien is. Het maakt niet uit of het een compact camera is of een DSLR.

Als ik vragen heb, kan ik die dan stellen tijdens de webinar?

Absoluut! En als we ze niet kunnen beantwoorden tijdens de webinar dan nemen we wel contact op achteraf.

Bestel hier jouw tickets!