Blue Ocean Dive Centers & Resorts is opgericht door een gepassioneerd team van reisliefhebbers. In 2003 verschoof het toerisme in Egypte richting Marsa Alam en dat inspireerde Khaled Hamed, een ervaren kapitein op pleziervaartuigen en ondernemer. Hij besloot om van Hurghada naar Marsa Alam te verhuizen.

«We zijn altijd op zoek naar schildpadden en zeldzame doejongs»

Kun je iets vertellen over jullie geschiedenis? Waarom deze locatie?

In 2003 verschoof het toerisme in Egypte richting Marsa Alam en dat inspireerde Khaled Hamed, een ervaren kapitein op pleziervaartuigen en ondernemer. Hij besloot om van Hurghada naar Marsa Alam te verhuizen. Samen met een klein team trok hij door het gebied om nieuwe mogelijkheden te zoeken en unieke ervaringen en diensten aan vakantiegangers bij de Rode Zee aan te kunnen bieden. Dolphin House, Elphinstone Reef, Om Halhalla en Abu Dabbab werden hun geliefde tweede thuis.

Blue Ocean

Blue Ocean opende haar eerste duikcentrum en eco-resort in de baai van Abu Dabbab, 35 kilometer ten noorden van Marsa Alam. Dit prachtige natuurgebied is één van de belangrijkste attracties van de Rode Zee en staat bekend als ‘Turtles Bay’. Onze boten zijn in de baai en op nabijgelegen duiklocaties dan ook altijd op zoek naar schildpadden en zeldzame doejongs.

Abu Dabbab in Marsa Alam, met zijn aantrekkelijke blauwe water, witte zandkust en uitbundige onderwaterleven, is een perfecte plek voor vakantiegangers die op zoek zijn naar een unieke ervaring. Dit met de mogelijkheid deel te nemen aan een breed scala leuke activiteiten, niet ver van Marsa Alam Airport. De bestemming is idyllisch gelegen tussen het blauwe water en het Sinaïgebergte.

Anderen lezen ook:  De klassieke liveaboard routes in Egypte

Blue Ocean

Blue Ocean

Wat voor soort duiken bieden jullie aan?

Naast onze dagelijkse kantduiken in de baai van Abu Dabbab, biedt Blue Ocean ook dag- en nachtboottochten. Wij hebben eersteklas jachten in het zuiden van de Rode Zee: de Aqua Blue-vloot. Allemaal uitgerust met elektriciteit, een eethoek, buitendouches en badkamers. We verhuren ook duikuitrusting en we beschikken over luchtcompressoren aan boord zodat we tijdens de dagelijkse duiken en overnachtingen op zee altijd kunnen vullen.

Blue Ocean heeft ook eigen speedboten en comfortabele ribs in Marsa Alam. Bekende duikplekken van Marsa Alam, zoals Elphinstone Reef, Garden Reef, Shaab Abu Dabbab, Om Halhalla, Marsa Egla en Marsa Mubarak liggen om de hoek van de baai van Abu Dabbab en zijn dus snel te bereiken.

Abu Dabbab

Wat was voor jullie het hoogtepunt van 2019?

Blue Ocean en Abu Dabbab Diving Lodge kregen beide de titel van een PADI 5 Star Instructor Development Dive Resort.

Wat is er nieuw in 2020?

We introduceren het motorjacht Lady.M,  waarmee we duiksafari’s en minisafariprogramma’s aanbieden. Lady.M is een milieuvriendelijk en lokaal vervaardigde boot, bekend als één van de eerste liveaboardjachten in de Rode Zee, die met succes geëxploiteerd werd in Sharm el Sheikh. In 2019 is zij grondig gerenoveerd door Blue Ocean Dive Centers & Resorts.

Blue Ocean

Wat gaan jullie doen op Duikvaker?

Op Duikvaker zullen we de Rode Zee vertegenwoordigen bij de stands van de Egyptische Chamber of Diving & Water Sports CDWS en Diving World. We zijn er ook om het milieubewustzijn voor het natuurreservaat Abu Dabbab uit te breiden en we introduceren de vier- en achtdaagse liveaboardprogramma’s met  Lady.M. Verder kun je als je in d ebracnche zit op de beurs 15% korting krijgen op boekingen van Marsa Alam duikpakketten, accommodaties en liveaboards. We gaan genieten van de tijd die we met onze goede vrienden uit Nederland hebben en we willen nieuwe vrienden maken!

Anderen lezen ook:  Haaienexpeditie in Soedan:  de wilde Rode Zee 

Blue Ocean

 Website: blueocean-eg.com

Bekijk ook: Spanning op Elphinstone