Ben jij van plan om te gaan duiken aan de zuidkant van Bonaire? Dan heb je maar liefst 21 duikplaatsen om te verkennen! Vergeet ook zeker niet een landtrip in te plannen. Er zijn verschillende mooie bezienswaardigheden die meer dan de moeite waard zijn. Wij geven je een overzicht van wat je absoluut niet mag missen!

Zoutpannen

Wanneer je richting het zuiden rijdt, zie je enorme witte bergen omgeven door fel roze water. Deze worden gevormd door zoutkristallen die ontstaan zijn uit zoutwinning. Vergeet je camera niet, het is een fotogenieke plek!

Slavenhutten

Vervolgens zal je twee soorten slavenhutten tegenkomen, de witte en de rode. Deze hutten zijn gemaakt in 1850 gedurende de slavenperiode en dienden als slaapplekken voor de mensen die doordeweeks bij de zoutpannen werkten. Het is heel bijzonder om in een hutje te kruipen en te bedenken dat daar heel veel slaven in sliepen.

Bonaire

Willemstoren

Als laatste kom je op de zuidpunt van Bonaire de eerste vuurtoren tegen die in 1837 is gebouwd. Wanneer je naast de toren staat en naar de noordkant kijkt, zie je de vele flamingo’s van het Flamingo Reservaat.

Populaire duikstekken

Onderweg naar de duikplekken zal je merken dat je ongeveer om de 300-500 meter een unieke duikplaats tegenkomt. De meest favoriete onder duikers:

Hilma Hooker

Dit internationaal bekende schip zonk in 1984 en ligt in de buurt van een dubbel rif. In het ondiepe deel zwemmen scholen vis en als je dieper gaat, stuit je op barracuda’s en tarpons die graag bij het schip rondhangen. Hilma Hooker is een uitstekende plek om te zien hoe koraal groeit op een kunstmatig aangelegde duikplek.

Anderen lezen ook:  Oscar Bos: «Mariene biologie is uiteraard het coolste wat je kunt studeren binnen biologie»

Bonaire

Salt Pier

Als je hier het water in loopt, merk je dat er veel zeegras groeit. Bereid je alvast voor op een unieke duik! Wanneer je wat verder uitzwemt, stuit je op vriendelijke schildpadden die zich tegoed doen aan zeegras. Ook voor snorkelaars is dit een hele mooie plek. Verderop, rond de pilaren van de pier, zwemmen veel barracuda’s die je mysterieus aankijken.

De pilaren zijn volledig bedekt met sponzen en koralen. Het is dan ook een geweldige plek voor onderwaterfotografie.

Tori’s Reef

De duikplek is goed te bereiken door middel van een kanaal dat onder de weg doorloopt en uitkomt op het rif. Stap het kniehoge water in en loop vervolgens richting de uitgang van het kanaal. Hier zal je op de zandbodem mooie formaties van elandgeweikoraal zien, veel bijzondere vissen en verschillende soorten alen. Deze duikplek staat op nummer 2 op het gebied van biodiversiteit in de hele Caribbean!

Ben jij al overtuigd? Boek dan je ticket naar Bonaire en ontdek, ervaar en geniet van een onvergetelijke vakantie!