Het reisadvies van Bonaire wordt aangepast naar code geel. Nederlandse toeristen zijn vanaf 19 mei weer van harte welkom op het eiland. Een woordvoerder van Buitenlandse Zaken heeft dit nieuws vandaag, 12 mei 2021, bevestigt.

Geweldig nieuws voor Bonaire

“Het is geweldig nieuws dat Bonaire weer code geel krijgt”, vertelt Marjolein Oleana, Business Manager Tourism Corporation Bonaire.

Coronamaatregelen

Op Bonaire gelden dezelfde basisregels als in Nederland: houdt 1,5 meter afstand, pas handhygiëne toe en draag een mondkapje indien de 1.5 meter afstand in een dichte ruimte niet haalbaar is.

Inwoners met klachten wordt gevraagd om zich te laten testen en zichzelf te isoleren in geval van een positieve test tot 24 uur na de laatste symptomen. De hotels en horeca op het eiland zijn net als scholen gewoon geopend en volgen de basisregels en protocollen.

code geel

Betekenis Code geel

U kunt reizen naar het land of gebied van uw keuze. Maar let op: er zijn veiligheids- of gezondheidsrisico’s. Bereid uw reis goed voor. Bij terugkeer naar Nederland hoeft u geen negatieve coronatestuitslag te laten zien en niet in quarantaine.

Als een land of gebied geel is kan dat 2 dingen betekenen:

De veiligheidsrisico’s zijn anders dan wat u in Nederland gewend bent. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met criminaliteit, kans op natuurgeweld, slechte infrastructuur of de politieke situatie.

Er zijn besmettingen met het coronavirus. Als het aantal coronabesmettingen toeneemt, kunnen er extra coronamaatregelen opgelegd worden zoals een avondklok.

Over Bonaire

Bonaire is een eiland gelegen in het Caribisch gebied en een bijzondere gemeente van Nederland. Het eiland is een populaire vakantiebestemming vanwege de rust en de prachtige natuur zowel boven- als onder water.

Anderen lezen ook:  Is de Noordzee klaar voor terugkeer van de vleet?

Bonaire heeft een rijke geschiedenis op het gebied van natuurbescherming. Het eiland streeft altijd naar het vinden van de juiste balans tussen milieubescherming en groei, met behoud van de natuur en cultuur. Het water rondom Bonaire is beschermd natuurgebied en een paradijs voor duikers, snorkelaars en overige watersporters.

Ook interessant voor jou:

Lees gratis de digitale special DUIKEN op Bonaire

Alles over Bonaire – Praktische informatie