Ben je een beginner of gevorderde duiker? Bonaire is the place to be! Er zijn maar weinig plaatsen in de wereld die voldoen aan de perfecte omstandigheden om te duiken zoals op Bonaire. De koralen worden beschermd door het eerste mariene park in het Caribisch gebied, waardoor het onderwaterleven een van de meest spectaculaire ter wereld is.

Heb je nooit eerder gedoken? Maak je geen zorgen, Bonaire heeft alle logistieke condities en is voldoende gediversifieerd in zijn duikplekken dat je je duikcertificaat en training kunt behalen. Maar vergeet niet dat duiken nog maar het begin is op Bonaire!

Bonaire ‘The place to be’

Wandelen in de ongerepte natuur

Is fietsen te intensief voor jou? En wil je een eco-activiteit ondernemen in de natuur? Dan is wandelen een mooi alternatief. Bonaire biedt een adembenemend landschap voor wandelaars.

Het Washington Slagbaai Nationaal Park is één van de mooiste plekken op het eiland om te wandelen. Er zijn diverse wandelpaden uitgezet. Het terrein in het park is afwisselend. Voor de meer ambitieuze bezoekers zijn er een aantal steile heuvels te beklimmen.

De beloning als je eenmaal boven bent, is het prachtige uitzicht over het eiland! Vergeet je camera niet mee te nemen. Er zijn zeker talloze fotogenieke plekken om mooie foto’s te maken.

Bonaire ‘The place to be’

Authentieke culinaire ervaring

Na het ontdekken van de ongerepte natuur van Bonaire, moet je zeker de culinair in duiken! De Bonairiaanse restaurants bestaan uit diverse culinaire achtergronden met bekroonde regionale en internationale chefkoks die hun persoonlijke touch toevoegen voor jouw ultieme eetervaring.

De Nederlandse keuken, Frans, Italiaans, Spaans en meer versterken de gastronomie van het eiland. Je kunt het eiland zeker niet verlaten zonder de stoofpot met geit of leguaan te proeven met de lokale bijgerechten, Funchi en Tutu.

Anderen lezen ook:  Ontdek de 85 duikplekken op Bonaire

Om de authentieke culinaire ervaring af te sluiten moet je zeker de ijs- en banketbakkers bezoeken voor wat lokale lekkernijen.

Zoek je iets verkoelends en wil je je dorst lessen? Haal op elk moment van de dag een lokale ‘Blond bier’ of bezoek de Cadushy-distilleerderij in Rincon om een cactuslikeur te proberen!

Bonaire ‘The place to be’

Ontdek Bonaire op de fiets

Stel je voor dat je op dit moment op Bonaire aan het fietsen bent. Het inademen van de frisse lucht, de wind door je haren en fietsen langs het felblauwe zeewater.

Dat zou toch heerlijk zijn? Fietsen is een populaire manier om Bonaire te ontdekken.

Er zijn meer dan 300 kilometer aan fietsroutes op het eiland. Variërend van geitenpaden tot onverharde wegen. Deze fietsroutes herken je aan de blauwgeverfde stenen.

Op deze manier kun je zelfstandig of met een toer op pad door het Washington Slagbaai Nationaal Park, Rincon of Kralendijk.

Veel lokale fietswinkels en hotels bieden fietsverhuur aan. Dus huur een leuke fiets en ervaar Bonaire op een authentieke manier!