Met een vriendengroep op duikvakantie naar Bonaire en je eigen privévilla hebben mét een schitterend huisrif voor de deur… Dat kost vast een fortuin. Niet bij de fantastische Bonaire Sunset Villa! Met 10 man huur je de complete villa aan zee voor een zeer betaalbare prijs.

Tekst: Judith Rietveld Foto’s: Daniel Versteeg

“Bonaire Sunset Villa: luxe villa voor 10 personen met huisrif Cliff voor de deur”

Lang hoefden we niet te zoeken naar de villa van Lambèr en Jacqueline Dohmen. ’s Middags waren we al op het terrein geweest van Hamlet Oasis Resort, waar de eigenaar ons vertelde over de ‘vijftien privévilla’s aan zee’ die niet tot Hamlet behoorden. Nummer 13 is van het Nederlandse koppel. De auto parkeren we voor de deur en we worden hartelijk welkom geheten. We lopen door de ruime woonkamer en ook de keuken is groot. De Amerikaanse koelkast is zoals elke Amerikaan hem wenst te zien: formaat XXL.

Bij aankomst staat er een biertje, wijntje en frisdrank in de koelkast. Ook zijn er snacks en een ontbijt voor de volgende ochtend. Niets is lekkerder dan na een lange vlucht te ontspannen op het terras aan zee en je geen zorgen te hoeven maken voor het ontbijt de volgende ochtend. Biertje?” Daar zeggen we geen nee tegen en even later zitten we onder een schitterende palapa aan zee met uitzicht op Klein Bonaire.

Bonaire Sunset Villa

Grand Tour Bonaire Sunset Villa

Lambèr vertelt: “De villa hebben we in 2005 gekocht. Na renovatie is het jaren verhuurd aan toeristen door een lokaal verhuurbedrijf. Vanaf 2010 zijn we het zelf gaan verhuren, waardoor je ook een meer persoonlijk contact met de verhuurders kreeg. En dat maakt het juist zo leuk! Het huis wordt ook aan gezinnen verhuurd, opa en oma, kinderen en kleinkinderen.” Zal ik jullie anders eerst even de villa laten zien? Ik ben wel heel erg benieuwd, en we volgen Lambèr door de tropische tuin. Een kolibrie schiet rakelings langs me heen en Lambèr moet lachen. “Die zitten hier heel veel! We hebben vele planten waar ze graag op afkomen.”

De tropische tuin beschikt over meerdere terrassen met ligbedden of stoelen. Binnen valt het op hoe brandschoon alles is en hoe er gelet is op leuke details. Dat is te danken aan de creativiteit van Jacqueline. Ze de achterwand bij een bed helemaal zelf gemaakt van kurk, maar ook de lijst van de spiegel.

En wat dacht je van de mooie naambordjes op de deuren! Overigens had ze ook de mooie lange tafel onder palapa geheel zelf met mozaïek ingelegd. Door heel de villa hangen ook onderwaterfoto’s van André de Molenaar. Allemaal genomen op Bonaire, zo weet je gelijk wat je onder water kunt verwachten.

Bonaire Sunset Villa

Vijf slaapkamers met eigen badkamer

Bonaire Sunset Villa heeft vijf slaapkamers met allemaal een eigen badkamer. Alle slaapkamers zijn voorzien van airco, tv en kluis. Keer op keer wanneer ik een slaapkamer binnenloop, blijf ik me verbazen over de ruimte. Natuurlijk, de een is groter dan de ander, maar wat een ruimte!

Op alle kamers is het mogelijk om twinbedden te maken. In de master bedroom beneden kunnen zelfs vier losse bedden staan (over ruime kamers gesproken!). Op de eerste verdieping is ook nog een heel ruim dakterras met schitterend uitzicht op de tropische tuin en zee. Ik kan me voorstellen dat je hier ’s avonds ook heerlijk kunt zitten, of als je je gewoon even wilt terugtrekken. Persoonlijk houd ik heel erg van groen, en de grote tropische bomen in de tuin en de geuren van de bloemen, doen me even wegdromen. Fantastisch! Hier houd ik van!

Bonaire Sunset Villa

Privé-instap duikstek Cliff

Terug in de tropische tuin van Bonaire Sunset Villa, lopen we eerst langs het ‘duikgedeelte’. Een keurige bank met plek voor tien duikers en waar je je setje rustig kunt klaarmaken. De spoelbakken zijn serieus groot en de ruime lockers bieden veel ruimte voor alle duikmaterialen. Ook is er een rek om de duikpakken aan op te hangen. De plek waar de tanks staan, ligt aan de parkeerplaats van de auto’s. Dus je kunt eenvoudig inladen voor een kantduik.

“Vanaf hier loop je zo naar het rif, duikstek Cliff ligt recht voor de deur!” En dat is niet gelogen. Wanneer ik bij de palapa naar beneden kijk, zie ik de instap naar het rif. Via een trapje loop je zo naar beneden. Het is dus gewoon een eigen privé-instap voor duikstek Cliff!

“Elke avond hangt hier een schildpad rond op het rif. Ook meerdere regenboogpapegaaivissen vind je gelijk op de eerste meters. We hebben een lamp op de muur gemonteerd, zodat je ’s avonds makkelijk het water in en uit kunt gaan,” vertelt Lambèr. Cliff is een hele mooie duikstek volgens André, die inmiddels ook is aangeschoven. Dat was al te zien aan zijn foto’s natuurlijk.

Bonaire Sunset Villa

Fantastische drop-off

“Er is een fantastische drop-off waar vele gezonde koralen op groeien, de maximale diepte is 20 meter. In de gaten en geulen kom je van alles tegen. Macrofotografen kunnen zich helemaal uitleven. Het is echt een hele unieke plek op Bonaire. Als je bij de boei iets naar links gaat, kan je langs de hele muur zwemmen tot de vlag van Captain Don’s Memorial. Nachtduiken is overigens ook heel leuk, dan zijn de tarpons aan het jagen!” Voor tanks of ander duikmateriaal hoef je niet ver te lopen: het is maar 75 meter lopen naar Dive Friends. Ook op dit terrein hebben zij een duikcentrum gevestigd. Wil je weten waar je mooie duiken kunt maken? Zij geven je graag tips.

Bonaire Sunset Villa

Wat kost het?

Onder de palapa drinken we nog even een lekker koud biertje. Mijn oog valt op de enorme houtskool BBQ. “Onder het genot van een biertje – cocktail mag ook – kun je van een mooie sunset genieten en tegelijkertijd voor het vlees of de vis zorgen!” lacht Lambèr.

Buiten staat overigens ook nog een ijsmachine met daarnaast koelboxen in allerlei formaten. Handig, als je een dagje eropuit wilt en lekker eten en drankjes mee wilt nemen. Maar wat kost het nou, zo’n verblijf in deze schitterende villa? In het laagseizoen betaal je per nacht € 550. Dat is dus € 55 per persoon als je met tien man de villa huurt. Ik vind dat persoonlijk een heel mooie prijs voor alles wat je ervoor terugkrijgt. En hoe gaaf is het om hier met een vriendengroep te verblijven? Door alle ruimte zal je elkaar ook niet snel zat worden.

100% genieten

Ik heb een vast vragenlijstje dat ik afwerk en eigenlijk weet ik het antwoord zelf al. Maar toch stel ik de vraag nog: wat maakt Bonaire Sunset Villa nu zo uniek? Lambèr: “De kwaliteit van de villa en (we hopen) de service. De locatie van de villa is een heel groot pluspunt, de palapa aan de zeekant met het schitterende uitzicht, het kunnen gaan duiken vanuit je achtertuin en daarna meteen weer thuis zijn en een drankje doen… Kom het zelf ervaren, je zult 100% genieten!” Ik had het zelf niet beter kunnen verwoorden. En van dat laatste ben ik geheel overtuigd!

Bonaire Sunset Villa

Checklist Bonaire Sunset Villa

* Overal WiFi aanwezig

* Eigen huisrif

* Dive Friends op 75 meter afstand

* Eigen lockers, spoelbakken en banken om je set gereed te maken

* Gratis toegang zwembad Hamlet

* Hulp bij autohuur met 10% korting

* Duikpakketten met 10% bij Dive Friends

* 24/7 bereikbaar

www.bonairesunsetvilla.com