Bonaire verwelkomt sinds 1 juli 2020 Europese reizigers van Nederland, België, Zwitserland, Duitsland en Frankrijk. Er is een speciaal Questions & Answers Covid – 19 Bonaire document: namens het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB).

Hier worden op de meestvoorkomende vragen antwoord gegeven. Klik hier voor de meest recente van de Q&A.

Bonairepublichealth.org
Een gezondheidsverklaring is verplicht voor Bonaire bezoekers. De gezondheidsverklaring is via de volgende website online in te vullen: bonairepublichealth.org/. 

Let op: reizigers dienen de gezondheidsverklaring uitgeprint en/of op een device (smartphone, tablet of computer) mee te nemen bij aankomt op Bonaire. Mogelijk wordt u gevraagd dit aan een vertegenwoordiger van de afdeling Volksgezondheid van Bonaire te laten zien.

Voorafgaand aan de reis wordt geadviseerd om een PCR-test te doen. Voor personen 13 jaar en ouder. Resultaat bij vertrek naar Bonaire mag niet ouder dan 72 uur zijn. Deze test moet door reiziger worden betaald en moet worden uitgevoerd door een erkend laboratorium. Resultaat moet negatief zijn. Het OLB en de TCB zijn niet verantwoordelijk als een reiziger door omstandigheden niet kan terugkeren.

De EIS is dat personen die naar Bonaire reizen minimaal 14 dagen voor vertrek in Nederland, België, Zwitserland, Duitsland en Frankrijk zijn geweest. Natuurlijk mogen mensen die naar Bonaire reizen geen symptomen van COVID-19 hebben wanneer ze aan boord van het vliegtuig gaan.

Personen die vanuit andere landen dan de Nederland, België, Zwitserland, Duitsland of Frankrijk reizen, mogen niet naar Bonaire reizen of moeten in quarantaine blijven totdat de incubatietijd van 14 dagen is verstreken

Anderen lezen ook:  Jouw perfecte duikuitrusting voor Bonaire