Gisteren is er met man en macht gewerkt om de hoeveelheid aangespoeld zeewier te verwijderen uit de wateren op Sorobon en Lac in Bonaire. De oproep door natuurorganisatie Stinapa aan de bevolking om te komen helpen kreeg gehoor. Ook vandaag wordt er weer hard gewerkt door meer dan 100 vrijwilligers, brandweer en personeel van Stinapa.

Arjan de Wolf, directeur van Stinapa heeft de coördinatie in handen en geeft eerste prioriteit aan de gebieden waar de ondernemers en toeristen worden getroffen. Inmiddels zijn bedrijven als de Jong en Damascus met loaders en een vrachtwagen ter plekke om hulp te bieden. Creatieve vrijwilligers hebben meterslange rekken gemaakt om grotere hoeveelheden zeewier tegelijk te kunnen verwijderen.

De eigenaar van The Place zou graag meedenken aan een oplossing om deze situatie te voorkomen. Hij geeft aan dat met de moderne technologie het mogelijk moet zijn om op tijd maatregelen te treffen zodat het zeewier niet de baai in kan. Stinapa blijft mensen oproepen om te helpen het sargassum te verwijderen.

Bron: www.bonaire.nu

 

Anderen lezen ook:  Koralen zaaien, nieuwe aanpak maakt koraalrifrestoratie op grote schaal mogelijk