Gewoonlijk is het altijd gezellig druk met gasten op het Buddy Dive Resort Bonaire. Helaas is het resort nu zo goed als leeg. Hoe gaat het met de crew en hoe staat het ervoor op Bonaire? Wij spraken met Barbara Zandstra.

Hoe gaat het op dit moment met Buddy Dive op Bonaire?

Gelukkig zijn er op Bonaire nog geen corona-gevallen bekend. Dat is natuurlijk super goed nieuws. Om dat zo te houden, zijn wel alle vluchten van landen waar corona heerst geschrapt. Je kunt je dus wel voorstellen dat het nog nooit zo stil is geweest op Bonaire. Het resort is nu dus helaas zo goed als leeg.

Buddy Dive Bonaire

Klussen tijdens corona in de duikshop

Waar houdt de crew van Buddy Dive zich nu mee bezig?

Je zult je ogen niet geloven als je straks op vakantie gaat naar Bonaire. Er is nog nooit zoveel schoongemaakt, geklust en opgeruimd. Onze dive crew wordt nu veel ingezet voor Reef Renewal Foundation Bonaire. Er kan nu veel onderhoud gedaan worden in de nurseries.

Ook zijn we druk bezig om onze buddies zoveel mogelijk op de hoogte te houden van hoe het er voor staat op Bonaire via social media. We proberen vooral om mensen positief te houden en ook af en toe te laten lachen en even weg te laten dromen naar Bonaire.

Buddy Dive Bonaire

Lood verven

Zijn er nu dingen die jullie extra aanpakken?

Jazeker, We waren al bezig met de verbouwing van ons restaurant Blennies, alle kamers krijgen een extra grote schoonmaak en de Dive shop krijgt een make over. Ook hebben de dames van Caribbean club de trap bij Oil slick gerepareerd.

Buddy Dive Bonaire

“We hebben onze keukenvoorraad gedoneerd aan de Bonairiaanse voedselbank.”

Jullie hebben eventuele ondersteuning aangeboden als noodopvang i.v.m. corona?

Ja, onze restaurants zijn nu gesloten. Wij hebben onze keukenvoorraad gedoneerd aan de Bonairiaanse voedselbank. Ook hebben we kamers en bedden beschikbaar gesteld, mocht er Corona uitbreken en het ziekenhuis extra ruimte nodig heeft.

Buddy Dive Bonaire

Reparatie ladder bij Oil slick

Hoe hebben jullie bestaande reserveringen geregeld?

Als mensen niet kunnen komen doordat bijvoorbeeld hun vlucht is geannuleerd, kunnen zij hun aanbetaling gebruiken voor een boeking later in het jaar. Hier zijn natuurlijk geen extra kosten aan verbonden.

Anderen lezen ook:  In de laatste 10 jaar 20.000 nieuwe zeedieren ontdekt

Wij proberen vooral de communicatie met onze gasten open te houden, dus als je geboekt hebt en je hebt een vraag, neem gerust contact op met onze afdeling reserveringen.

Klussen tijdens corona

Kunnen mensen nu nog een vakantie bij jullie boeken?

Jazeker. Ooit komt hier natuurlijk een eind aan en dan staan we te popelen om iedereen weer te ontvangen! We hebben voor december een hele fijne actie: Bonaire Madness. Als je deze boekt duikt de tweede duiker gratis en als niet-duiker mag je gratis een proefduik doen. Niet verkeerd toch?

Poetsen tijdens corona

Jij zit zelf in Nederland, hoe gaat het met de kids thuis?

Het is wel even wennen natuurlijk. Het is wel ongezellig om zonder collega’s op kantoor te zitten. Omdat de kindjes nog klein zijn kunnen ze zich nog heel goed lekker vermaken. Tot nu toe gaat dat heel goed.

Het is een raar idee om nu niet naar Bonaire te kunnen gaan, maar ik ben blij met alle ondersteuning die we vanuit Nederland kunnen bieden. Gelukkig hebben we dagelijks contact met Bonaire en ik hoop er van de zomer weer lekker heen te kunnen vliegen.