Dierenrechtenorganisatie Animals Asia heeft woensdag erg tragische beelden de wereld ingestuurd. Op de video is te zien hoe een circusdolfijn voor een hele tijd uit het water moet blijven en met veel moeite naar adem hapt. In de tussentijd zijn onder meer een otter en een beer bezig met hun trucjes uit te voeren.

 

“Hoewel het gaat om zoogdieren en ze ademen zoals een mens, zijn dolfijnen niet gemaakt om voor lange periodes uit het water te blijven”, verklaart directeur van Animals Asia Dave Neale. “Het kan leiden tot druk op de longen waardoor er ademhalingsproblemen optreden. De snelle dehydratatie heeft dan weer een negatieve impact op de huid van de dolfijn.” Het feit dat dit bovendien allemaal plaatsvindt in een circus, zorgt volgens Neale voor een fysisch en psychologisch trauma dat dodelijk kan zijn.

Het is niet de eerste keer dat de organisatie met een video het probleem onder de aandacht wil brengen. Enkele weken geleden publiceerde het ook al een video waarop te zien was hoe een dolfijn in een piepkleine kist werd gedropt en zo werd vervoerd met een vliegtuig.

Momenteel maken er nog ongeveer zeventig dolfijnen deel uit van rondtrekkende circussen in Indonesië. Animals Asia heeft naast de video ook een petitie opgestart om Sriwijaya Air op andere gedachten te brengen. De organisatie heeft zo al meer dan 25.000 handtekeningen kunnen verzamelen.

Bron: Gazet van Antwerpen