Vanuit Duikcentrum de Aalscholvers uit Tilburg werd in 2013 voor het eerst de gezondheidstoestand van de Nionplas te Raamsdonksveer in kaart gebracht, middels het project Project Baseline Nionplas.  Dat project gaan we voortzetten: we beginnen met een startmeting van het zicht op dinsdag 15 mei en Clean-Up dag op zondag 3 juni.

De Nionplas betekent veel voor het duikteam van De Aalscholvers. Er wordt vaak en graag gedoken in verband met goed zicht, gevarieerd onderwaterleven o.a. bijzondere planten, diversiteit aan vissen en een prettig bodemverloop. De afgelopen twee jaar is de toestand onder water niet meer structureel gemeten, des te nieuwsgieriger zijn we naar de huidige toestand. Vanaf mei worden daarom diverse activiteiten gepland om de veranderingen te (kunnen) monitoren. Op structurele basis zullen we de onderwaterwereld blijven observeren en registreren.

Doe jij mee, Nionplas?

–       15 mei, 20 juni en 17 juli vinden maandelijkse Project Baseline Nionplas-dagen plaats. Help jij mee om elke maand de Nionplas verder in kaart te brengen? Kom dan om 19:30 naar de Nionplas!

–       3 juni gaan we in samenwerking met Gemeente Geertruidenberg een clean-up dag organiseren waarbij we onder water en boven water het afval verzamelen en opruimen. Wil jij je steentje bijdragen? We starten om 09:30 uur op de parkeerplaats van de plas. Meld je aan via het evenement op facebook: www.facebook.com/nionplas Ook niet-duikers zijn welkom!

Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je meer weten?
Alles over Project Baseline en Project Baseline Nionplas vind je op onze website www.nionplas.nl.

Bekijk ook: Duiker zoekt manta’s maar zwemt tussen plastic soep

Anderen lezen ook:  Tortuga, natuurfilm over zeeschildpadden