Anke Andree heeft haar droombaan gevonden in Noord-Sulawesi. Als eigenaresse van het paradijselijk resort Blue Bay Divers op het eiland Bangka en de daarbij behorende liveaboard, kan dat ook haast niet anders.

Waarom deze regio?

Ik ben dol op Sulawesi en Halmahera, vanwege de prachtige, ongeschonden natuur en de vriendelijke mensen.

Welke routes bieden jullie aan?

Noord- en Zuid-Halmahera en de Molukken, de Sangihe-eilanden in Noord-Sulawesi, Tompotika en de Togian-eilanden in Centraal-Sulawesi en tot slot Lembeh Strait en National Park Bunaken.

Kun je de liveaboard omschrijven?

De KLM Sunshine is een speciaal voor duikers gebouwd houten cruiseschip. Met slechts vijf hutten is er veel ruimte. Alle hutten hebben airco, een douche en toilet.

Wat voor soort duiken bieden jullie aan? Een heel gevarieerd aanbod. We maken muckduiken, maar ook duiken we bij rotsen en wanden waar je grote scholen vis vindt.

Je kunt heel mooie macrostekken ontdekken en we zien regelmatig pygmeezeepaardjes, barracuda’s, mooie slakken, haaien en manta’s.

blue bay divers

Wat maakt jullie liveaboard uniek?

Ik denk de combinatie met ons paradijselijke resort in Sahaung op Bangka. Is het niet de droom van elke duiker, om een resort op een parelwit strand van een eiland te combineren met een mooie liveaboard die de ongerepte natuur verkent?

En hoe gaat het met jullie tijdens de coronacrisis?

Blue Bay Divers heeft goed nieuws voor alle duikliefhebbers die dit jaar nog bij hun willen gaan duiken. We blijven OPEN met kerst en oud en nieuw! We zijn enorm dankbaar voor de support die we al van onze gasten hebben ontvangen door het boeken en het omboeken van hun verblijf bij Blue Bay Divers.

Anderen lezen ook:  Grote groep dolfijnen in de Noordzee gespot

Door volledig operationeel te blijven tot 6 januari 2021 hopen we flexibeler voor zowel jullie als onszelf te zijn met het omboeken van de reis. Het omboeken is gratis, tot en met 6 januari 2021, voor gasten die niet in staat zijn om te komen in mei dit jaar.

blue bay divers

Jullie zijn volledig geïsoleerd nu?

Het team is het belangrijkste voor Blue Bay Divers en KLM Sunshine: we zijn niets zonder onze fantastische medewerkers. Daarom hebben we besloten om ons team zo lang mogelijk tijdens de crisis te begeleiden met volledige werkgelegenheid én volledige catering. Momenteel, en sinds enkele weken, beschermen we onszelf, onze families en de mensen om ons heen door Sahaung en Sunshine te isoleren.

Daarom zullen we het eiland niet verlaten voordat de situatie hier in Indonesië het toelaat. Contacten met de buitenwereld worden gereduceerd tot voedsel- en materiaalvoorraden.

We eten gezond, sporten en werken aan verfraaiingsprojecten om je weer te verwelkomen bij Sahaung en KLM Sunshine. Blijf vriendelijk, gezond en blijf thuis.

Kijk voor meer info over Blue Bay Divers op: www.blue-bay-divers.de