Duiken in een wetsuit in koud, Nederlands water? Dat klinkt misschien niet heel aanlokkelijk, tenzij je het juiste pak gebruik! Dit Cressi Ice semidroogpak is geschikt voor water van 10 tot 18 graden en in combinatie met het 5 mm Shell Jacket van Cressi is het ook geschikt voor water van 3 tot 10 graden.

Het voordeel van een 7 mm wetsuit ten opzichte van een droogpak, is dat je meer bewegingsvrijheid en meer ‘gevoel’ hebt met het water. 

De binnenkant van de Cressi Ice is gevoerd met 100% X-plush, het is een erg warm, sneldrogend materiaal wat makkelijk aan te trekken is. De rugrits is vergelijkbaar met die van een droogpak, maar met behoud van de flexibiliteit van een natpakrits. De seals bij de nek, enkels en polsen zorgen voor een maximale waterdichtheid. De hals is van 3mm neopreen om te zorgen dat er genoeg bewegingsruimte is.

Versteviging

Er zit extra versteviging op de knieën en schenen tegen slijtage. Ook zit er extra stevige stof bij de schouders, schenen en het achterwerk. Voor extra gemak zit er een haakje bij de heup waar een cap opgehangen kan worden aan een kleine carabine.

Cressi Ice

Type pak: semidroog

Materiaal: 7 mm neopreen met een toplaag van Ultraspan

Doelgroep: duikers die regelmatig in koud water duiken

Soort seals: 3 mm Ultraspan, binnenkant van Glide Skin (nek) en dubbele manchetten van Ultraspan zonder rits

Isolatie: 7 mm neopreen met voering van X-Plush

Rits: horizontale Tizip-rugrits (masterseal)

Versteviging: schouders, borst, knieën en scheenbenen versterkt met Small Diamond

Pockets: 1 op rechterdijbeen met twee vakken en D-ringen

Anderen lezen ook:  Grotduiker Ben Reymenants over reddingsoperatie: “Dat het risicovol is, is een understatement”

Maten: heren S-XXXL, dames XS-XL

Prijs: € 499,90

www.cressi.com