In zijn vrije tijd voert hij reddingsacties uit voor schildpadden of is hij bezig met de zorg voor zijn koraalkwekerij. Daarnaast runt Hans Pleij ook nog eens fulltime de Eco-duikschool Curious2Dive. Ondanks dat hij zo druk is, is hij vooral laid back. En dat zie je overal terug in zijn duikcentrum. 

Je bent op Curaçao geboren, maar je hebt ook een tijd in Nederland gewoond?

Ik vertrok naar Nederland om scheikunde te gaan studeren en bleef een tijd plakken. Ik heb voor meerdere elektriciteits- en waterzuiveringsbedrijven gewerkt, maar ik wilde terug naar Curaçao. Dat deed ik dan ook in 2007.

Duiken was altijd al een hobby van me geweest en ik wilde daar mijn werk van maken. Ik startte met een duikcentrum bij Sea Aquarium, maar ik ben uiteindelijk hier beland met Curious2Dive.

Curious2Dive

Curious2Dive

Bij jouw duikcentrum overvalt je gelijk een heerlijk relaxed gevoel.

Het is heel laid back, het straalt rust uit. Precies zoals ik ben. 100% Hans! Mijn duikcentrum is op palen gebouwd in een haventje, en bestaat uit meerdere palapa’s. Dit zijn een soort houten huisjes van palen met een dak van palmboombladeren.

De verbinding tussen de papa’s is via de steigers. Je krijgt direct een vakantiegevoel! Curious2Dive is aangesloten bij de CHATA, de Curacao Hospitality & Tourism Association. Het is daardoor een erkend duikbedrijf. Op het eiland zijn veel cowboys die duiken voor dumpprijzen aanbieden, maar waar veiligheid uit het oog wordt verloren.

Curious2Dive is succesvol, maar klein gebleven.

Vanaf het begin startte ik met kleine groepen van maximaal 4 duikers. Dat is nu nog steeds het geval. Ik wil er ook absoluut geen groot duikcentrum van maken. Een rooster hanteren we niet, alles maken we op maat. Wat wil je zien? Waar wil je duiken? Dan gaan we daarnaartoe.

Anderen lezen ook:  Ocean Encounters voor de ultimate dive experience

Voor een trip naar Westpunt dienen minimaal twee mensen zich op te geven, voor Oostpunt zes. Voor Oostpunt werken we samen met duikcentrum Scuba Do, waarbij we de groepen samenvoegen.

Curious2Dive

Curious2Dive

Qua accommodaties, wat voor keus is er?

We werken samen met meerdere hotels en appartementen, ook met Dolphin Suites. Je kunt een compleet pakket boeken met verblijf en duikpakket. Zo zit er voor iedereen wel wat bij.

Mensen met een beperking zijn bij jou in goede handen.

Naast PADI-instructeur ben ik ook IAHD-Instructeur Trainer. Ik zeg altijd: If you’re able to breathe, you’re able to dive.

Curious2Dive

Wat is de meest populaire duikplek die je aanbiedt?

De Tugboat, bij ons om de hoek! Qua snorkelen is het geweldig, maar ook voor een introduik. Vanaf het strand loop je zo het water in en de Tugboat ligt op maximaal 5 meter diepte. Dit bootje is schitterend begroeid en er is veel leven te vinden.

Ook de pier is heel mooi om onderdoor te duiken. Je eindigt de duik bij onze nursery. We hebben daar negen koraalboompjes staan waar we koraal kweken door middel van fragmentatie. Bij iedere duik die we maken, plannen we altijd 10 minuten in om te zorgen voor het koraal.

Dat vinden onze gasten altijd erg leuk! Het project is heel succesvol want het koraal groeit geweldig. Ook zijn teruggeplaatste koralen al echte riffen aan het vormen.

www.curious2dive.com

Lees ook de gratis DUIKEN Curaçao Special!