De wedstrijdwerkgroep heeft een beslissing genomen over de eerste wedstrijdperiode. De eerste wedstrijdperiode gaat niet door! De wedstrijd start vanaf de tweede wedstrijdperiode (22 juni t/m 29 juni).

We vinden het belangrijk dat iedere deelnemer voldoende tijd heeft om te oefenen. Doordat de grenzen tussen België en Nederland zeer waarschijnlijk vanaf 8 juni pas weer open zijn, hebben we besloten de eerste wedstrijdperiode te annuleren. Belgische deelnemers hebben dan tussen 8 juni en 22 juni voldoende tijd om op de Nederlandse duikplekken te oefenen.

Onder voorbehoud van eventueel verscherpte maatregelen van de Nederlandse overheid, gaat de tweede wedstrijdperiode door. Ook als de grenzen tussen België en Nederland alsnog gesloten zijn.

Protocol

De NOB heeft samen met NOC*NSF, de landelijke overheid en PADI een protocol voor de duiksport opgesteld zodat er binnen de regels van de 1,5mtr samenleving veilig gedoken kan worden. We vragen duikers en deelnemers aan de wedstrijd zich aan dit protocol te houden. Een belangrijk onderdeel van het protocol is om drukke duikplekken te vermijden en daardoor het aantal duikers op duikplekken te spreiden.

Video-wedstrijd

Deelnemers aan de videowedstrijden mogen voor hun video bovenwateropnames maken. Dit mogen ze doen vanaf de eerste wedstrijddag van de eerste wedstrijdperiode tot en met de laatste wedstrijddag van de laatste wedstrijdperiode. Voor deze deelnemers geldt dat de bovenwateropnames vanaf 22 juni 6.00 uur gemaakt mogen worden.

Wedstrijdperiodes

Periode 2        maandag 22 juni 6.00 uur tot maandag 29 juni 6.00 uur

Periode 3        maandag 27 juli 6.00 uur tot maandag 3 augustus 6.00 uur

Periode 4        maandag 17 augustus 6.00 uur tot maandag 24 augustus 6.00 uur

Anderen lezen ook:  Nachtduik nurse sharks Malediven

Periode 5        maandag 31 augustus 6.00 uur tot maandag 7 september 6.00 uur

Periode 6        maandag 7 september 6.00 uur tot maandag 14 september 6.00 uur

We wensen je veel succes en plezier met de wedstrijd!

Voor eventuele vragen of opmerkingen kun je een bericht sturen aan info@fotokampioenschap.nl

Team NOB

Foto: Philip Aerdts