De Filippijnen zullen vanaf 10 februari beginnen met het accepteren van volledig gevaccineerde buitenlandse vakantiegangers uit visumvrije landen.

Secretaris van Toerisme Berna Romulo-Puyat maakte de aankondiging 28 januari bekend nadat de Inter-Agency Task Force for the Management of Emerging Infectious Diseases (IATF-EID) het voorstel van het Department of Tourism (DOT) had goedgekeurd.

“Wij van het DOT zijn onze partners in de IATF-EID erg dankbaar voor het goedkeuren van ons voorstel om buitenlandse vakantiegangers binnen te laten. Het ministerie beschouwt dit als een welkome ontwikkeling die aanzienlijk zal bijdragen aan het herstel van banen, voornamelijk in toerisme-afhankelijke gemeenschappen, en bij de heropening van bedrijven die eerder zijn gesloten tijdens de pandemie”, zei Puyat.

Nieuwe normaal

“Met jarenlange coördinatie tussen nationale instanties, belanghebbenden uit de sector en de verschillende lokale overheidseenheden (LGU’s) om onze bestemmingen voor te bereiden op toerisme in het nieuwe normaal, hebben we er vertrouwen in dat we gelijke tred kunnen houden met onze ASEAN-buren die al soortgelijke stappen gezet om weer open te gaan voor buitenlandse toeristen”, voegde de hij toe.

Volledig gevaccineerde toeristen

Puyat verduidelijkte dat de recente IATF-EID-beslissing alleen van toepassing is op vakantiegangers uit landen waarvan de onderdanen visumvrije toegang tot de Filipijnen hebben.

We herinneren eraan dat de IATF-EID vorig jaar de toegang van volledig gevaccineerde toeristen uit landen/gebieden/rechtsgebieden van de Groene Lijst met ingang van 1 december 2021 goedkeurde, maar tijdelijk werd opgeschort vanwege de omikron-variant.

Eerder kondigde de IATF-EID de opschorting aan van het landenclassificatiesysteem met ingang van 1 februari 2022. Ook met ingang van 1 februari hoeven volledig gevaccineerde, terugkerende overzeese Filippino’s niet langer in quarantaine te gaan zolang ze zich kunnen presenteren een negatief resultaat van een RT-PCR-test die 48 uur voor aankomst is afgenomen.

Anderen lezen ook:  Lees gratis de digitale special DUIKEN in Nederland

gevaccineerde

Niet langer in quarantaine

Evenzo zullen vanaf 10 februari en na overleg met gezondheidsexperts vakantiegangers ook niet langer in quarantaine hoeven te gaan zolang ze een negatief resultaat kunnen overleggen van een RT-PCR-test die 48 uur voor aankomst is genomen.

“We zijn ons er ook van bewust dat er geen ruimte is voor zelfgenoegzaamheid gezien de onvoorspelbaarheid van het virus. We zullen de situatie nauwlettend volgen en ervoor zorgen dat gezondheids- en veiligheidsprotocollen strikt worden toegepast in alle toeristische instellingen”, merkte Puyat op.

Paspoort zes maanden geldig

Op basis van de IATF-EID-richtlijnen mogen vakantiegangers uit visumvrije landen het land binnenkomen, op voorwaarde dat hun paspoort op het moment van aankomst nog minstens zes maanden geldig is en ze in het bezit zijn van uitgaande tickets naar hun land van herkomst of het volgende land van bestemming.

Vaccinatie bewijs

Bezoekers moeten ook een door de IATF-EID erkend bewijs van vaccinatie tegen COVID-19 bij zich hebben. Ze omvatten vaccinatiecertificaten uitgegeven door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), VaxCertPH van het ministerie van Volksgezondheid (beschikbaar op vaxcert.doh.gov.ph), en een nationaal/staat digitaal certificaat van een buitenlandse overheid die VaxCertPH geaccepteerd onder een wederzijdse overeenkomst, tenzij anders toegestaan ​​door de IATF.

De lijst met landen waarvan de onderdanen zonder visum de Filipijnen mogen binnenkomen, staat vermeld onder EO 408 en is te vinden via deze link: https://www.dfa.gov.ph/list-of-countries-for-21-day -Visa

gevaccineerde

Ook interessant voor jou:

Interview Magic Resorts op Cebu en Bohol, Filipijnen

Mijn duikavontuur op Bohol