In het Spaanse L‘Estartit vind je in de haven Les Illes Hotel & Diving. Ze liggen op steenworp afstand van de Medes-eilanden! 

Het hotel in L‘Estartit bestaat al sinds 1958?

Klopt! Les Illes Hotel & Diving opende in 1958 haar deuren en het duikcentrum bestaat sinds 1985. Je kunt dus rekenen op jarenlange ervaring! We zijn gevestigd in de haven van L‘Estartit, het ideale vertrekpunt om het zeereservaat van de Medes-eilanden te bezoeken.

Wat voor soort accommodatie bieden jullie aan?

Les Illes Hotel & Diving bieden kamers aan in ons eigen hotel, volpension is mogelijk. We hebben kamers met airconditioning en een aparte ruimte om de duikuitrusting te spoelen en op te bergen.

Waar is het duikcentrum gevestigd?

Het duikcentrum bevindt zich in het hotel waar je ook alle verhuurapparatuur vindt. Duikflessen worden tegenover de boot gevuld in de haven, nitrox is ook verkrijgbaar. Duikcursussen op verschillende niveaus van meerdere organisaties zijn te volgen.

Wat voor type duiken kunnen we maken?

Alles draait om bootduiken. De duiklocaties zijn rond de 15 en 25 minuten varen. De meeste van onze duiken zijn tussen de 15 en 25 meter diep. Grotten, tunnels en langs prachtig begroeide muren… het is heel gevarieerd! De grote vriendelijke tandbaarzen zullen je bij elke duik vergezellen.  

 

Waarom is duiken zo leuk in dit gebied?

Duiken bij de Medes-eilanden is volgens velen geweldig omdat de duikplekken gemakkelijk bereikbaar zijn. Het is geen gebied met veel stroming, bij slecht weer is er altijd een duikplaats beschut tegen de wind. Daarnaast is er in de Middellandse Zee geen ander duikgebied dat zoveel variëteit en hoeveelheid onderwaterleven biedt. 

Anderen lezen ook:  Klopeiner See, warmste meer van Europa?

Info: www.hotellesilles.com