Naar hartenlust duiken, eenvoudig bereikbaar en steeds weer iets nieuws ontdekken: daar staan huisriffen om bekend. Wij selecteerden voor DUIKEN uitgave januari de 40 mooiste en meest bijzondere huisriffen ter wereld. Vandaag nemen we je mee naar Eriyadu op de Malediven.

Eindeloos duiken op een huisrif van maar liefst 1 kilometer lengte… Het Eriyadu huisrif op de Malediven verveelt nooit! Overal is het weer anders. Op het eiland zijn vijf instappen en vier exits. Verbaas je over de Coral Garden die zijn naam eer aandoet en waar je vele nudibranchs vindt, maar waar ook witpunthaaien en adelaarsroggen in het blauw voorbij scheren. Scharrel rond bij het dhoney wrakje en tracht de bladvis te ontdekken.

Eriyadu op de Malediven

Het Eriyadu huisrif verveelt nooit!

Eriyadu op de Malediven

Ook zijn er zes verpleegsterhaaien die op het huisrif resideren en die je ongetwijfeld tegenkomt als je laat in de middag een duik maakt, wanneer ze op jacht zijn. Duik langs een verticale wand met schitterende overhangen vol leven en bij Turtle Reef is de kans groot dat je gulzige schildpadden ziet.

Website: www.euro-divers.com

 

Anderen lezen ook:  De Wild Onder Water