Naar hartenlust duiken, eenvoudig bereikbaar en steeds weer iets nieuws ontdekken: daar staan huisriffen om bekend. Wij selecteerden voor DUIKEN uitgave januari de 40 mooiste en meest bijzondere huisriffen ter wereld. Vandaag nemen we je mee naar Raja Ampat in Indonesië.

Raja Ampat, een droom van de meeste duikers. Midden in dit unieke gebied vind je het Papua Explorers Dive Resort mét al het moois van Raja Ampat recht voor de deur! Het huisrif heeft een eigen steiger die midden in een groot rifsysteem ligt, dat ondiep start en doorloopt tot 26 meter diepte. Door de locatie is het huisrif beschermd tegen de sterke stromingen van Dampier Strait en de ideale plek om critters te zoeken. De noordzijde van het rif is ongelooflijk kleurrijk en blaakt van gezondheid, met een grote verscheidenheid aan harde koralen. Het zuidelijke deel is beschadigd geraakt in 1990, maar is nu een schitterende Coral Garden dankzij de inzet van de Raja Ampat SEA Centre.

Raja Ampat

Een schitterende Coral Garden dankzij de inzet van de Raja Ampat SEA Centre.

Kraamkamer

Nu is de plek een kraamkamer voor rifvissen en is er een overvloed aan mariene leven te vinden. Het verblijf mag er zeker ook zijn: de luxe waterbungalows staan op palen in zee met de jungle achter je en de zee voor je. Geniet van de geluiden van de exotische vogels en het kabbelen van de zee.

Website: www.papuaexplorers.com

Anderen lezen ook:  Levensechte robotdolfijn kan misschien de echte dieren in waterparken kan vervangen