Naar hartenlust duiken, eenvoudig bereikbaar en steeds weer iets nieuws ontdekken: daar staan huisriffen om bekend. Wij selecteerden voor DUIKEN uitgave januari de 40 mooiste en meest bijzondere huisriffen ter wereld. Vandaag nemen we je mee naar Vilamendhoo op de Malediven.

Het kleine eiland Vilamendhoo op de Malediven ben je zo rond, maar op het huisrif raak je niet uitgekeken! Er zijn maar liefst 10 instappen om je duik te beginnen. Aangezien het vakantie is, vertel je bij het duikcentrum waar je wilt duiken en je set wordt daar netjes naartoe gebracht én weer opgehaald. Alle instappen zijn voorzien van een houten bankje zodat je eenvoudig je set aantrekt. Alle duikstekken zijn gemarkeerd met boeien. Langs de noordkant vind je een enorme muur met meerdere overhangen.

Malediven Vilamendhoo

Wat er allemaal te zien is? Zwart- en witpuntrifhaaien, roggen, soms zelfs grijze rifhaaien, schildpadden en grote kans op adelaarsroggen. Manta’s of mobula’s passeren regelmatig het kleine eiland en als je geluk hebt, kan er zelfs een walvishaai om de hoek verschijnen. Aan de zuidkant zijn twee groupers die je begeleiden tijdens je duik, vooral tijdens nachtduiken. Een enorme napoleon slaapt graag onder een overhang van het huisrif. Schorpioenvissen, murenen, snappers, trekkervissen vind je ook op het huisrif… zo kunnen we nog even doorgaan!

Website: www.vilamendhoo.com

 

Anderen lezen ook:  Kantduiken op Dushi Curaçao