Waar moet ik beginnen? Sommigen van jullie kennen mij misschien, maar ik denk de meesten niet dus is het wel zo netjes om mezelf eerst voor te stellen. Ik ben Kim en heb besloten mijn leven radicaal om te gooien; op 31 maart heb ik, op de valreep van de maand, mijn baan als process engineer bij ICL na 5 jaar opgezegd zodat ik vanaf 18 mei vrij ben om te doen wat ik écht wil – duiken!

Tekst en foto’s: Kim ten Wolde

Leven omgooien

Het speelde al een tijdje in mijn gedachten en in de afgelopen twee maanden heb ik vele duikscholen aangeschreven en via-via rondgevraagd wat er allemaal mogelijk zou zijn in de duikwereld. Eind februari kwam het concrete aanbod van Pico Sport in de Azoren en werden mijn gedachten om mijn leven om te gooien ineens wel heel concreet… Nu moest ik het nog maar eens met mijn werkgever gaan bespreken. Mijn eerste idee was om een half jaartje onbetaald verlof te nemen en vervolgens weer terug te komen naar ICL. Dit bleek helaas niet mogelijk te zijn en hiermee werd ik voor de keuze gezet: mijn droom volgen en in ’t diepe springen, of blijven zitten waar ik zat. Tja… Dat zet je wel aan het denken. Een vast contract, goede baan, uitdagend en leuk ook zeker, maar toch, die droom die dan in je hoofd zit…

Altijd druk

Sinds ik ben begonnen met duiken in 2007 was ik al meteen verkocht en wou ik eigenlijk altijd al meer ermee gaan doen. Maar het drukke leventje weerhield me hiervan. Druk – altijd een makkelijk excuus. Zeker nu keek ik ernaar vanuit een ander perspectief – word ik gelukkig van wat ik nu doe, waar ik nu ben? Word ik niet gelukkiger van een paradijs waar ik dag in, dag uit onderwater kan gaan en mensen de schoonheid van de onderwaterwereld kan laten meemaken? Elke dag gewichtsloos in het water en midden in de schoonheid van de natuur zijn.

Anderen lezen ook:  Gered na 13 minuten onder water

Mijn hart volgen

Ik had ’t allemaal best goed voor elkaar. Een vast contract, fijne collega’s, uitdagend werk, veel reizen voor m’n werk en een goed toekomstperspectief… Maar ik blijk toch wel een beetje een romanticus want ik ga mijn hart volgen! En het volledig ontslag nemen biedt ook wel weer hele mooie perspectieven: wat als het zó goed bevalt dat ik niet meer terug zou willen naar het ‘normale’ leven? Er mooie projecten op mijn pad komen? Dat zal ik in het komende jaar wel ontdekken!

Voor nu ga ik me vooral bezighouden met de voorbereidingen en het goed overdragen van alles bij m’n oude baan. Ik zal jullie via deze blog op de hoogte houden van mijn aanloop naar dit avontuur en zodra ik daar zit zal ik mijn mooie foto’s en verhalen blijven delen! Wil je nóg sneller op de hoogte zijn? Volg mij op Instagram (@kimtenw of @storyofexploration) en op mijn blog www.StoryofExploration.com