De #suuntofotochallenge heeft een sterke week achter de rug. De ene inzending was nog mooier dan de ander. Valt weekprijs 4 op een groothoek of macrofoto? 

Zeg het zonder kleur

Spannend! Dat is het eerste gevoel bij de foto van Florence Van Gaever. We herkennen direct het silhouet van een zeepaardje, de foto valt op door het ontbreken van kleur, tegelijk hebben we niet het idee na een sombere foto te kijken. Het Zeeuwse zeepaardje is origineel belicht. Je kan bij deze opname je eigen verhaal bedenken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op één ademteug

Actie! Groothoek foto’s zijn een vak apart. Je hebt immers veel beeld te vullen. Judith van de Griendt is daar met haar foto van een freediver in Hemmoor prima in geslaagd. De bomenrij trekt je als het ware de onderwaterwereld in. Een compositie van de foto met een diagonale lijn die door het hele beeld loopt, van de ene kant van de foto naar de andere, geeft een indruk van samenhang en eenheid. Doordat de lijn niet ophoudt bij de randen van de foto, lijkt die oneindig door te lopen. Een goede compositie kenmerkt zich door de kunst van het weglaten. Houd het simpel. Zorg dat je lijnenspel altijd van voor naar achter loopt in je foto en het liefst van linksonder naar rechtsboven.

Groothoek of macrofoto?

De vraag is gesteld. Is de winnende foto een groothoek of macrofoto?  De jury is weg van de groothoek van Judith, maar viel ook voor de anemoonvis van Gunther Meiresone. Een abstracte foto en strakke compositie. Met een bijzonder verhaal als extra laag. Je ziet een anemoonvis die vers water over zijn eitjes aan het blazen is. De foto werd genomen in Dahab, bij duikplaats Bannerfishbay op een diepte van 10 meter. Camera: een Olympus Tough TG4 en veel geduld. Voor de belichting gebruikt Gunther een vaste duiklamp, geen flitsers. Gunther Meiresone is onze winnaar in week 4, hij ontvangt binnenkort de weekprijs, een originele emaille Suunto mok. Gunther van harte en tot volgende week!

Anderen lezen ook:  Eerste Europese onderwatercafé bij Todi

Je kan nog meedoen!

Stuur gedurende onze fotochallenge minimaal drie foto’s naar foto@duiken.nl. Om je kans te vergroten, kun je gedurende de challenge iedere week een foto inzenden.

Hoofdprijs

Bij deelname aan #suuntofotochallenge maak je kans op de schitterende hoofdprijs: de nieuwe Suunto D5 duikcomputer in horlogeformaat ter waarde van € 649!

Voor de weekwinnaars staat er een originele emaille Suunto mok klaar.

Een deskundige jury beoordeelt welke fotograaf met zijn fotoserie de hoofdprijs in ontvangst mag nemen. Meedoen kan vanaf donderdag 25 april tot en met 5 juni via foto@duiken.nl, vermeld je naam in de bestandsnaam van de foto (maximaal 10 MB).

De weekwinnaars publiceren we op www.duiken.nl. Alle inzendingen kun je op www.facebook.com/Duiken.nl in het album #suuntofotochallenge bekijken.

Voorwaarden #suuntofotochallenge

  • Meedoen kan vanaf 25 april tot en met 5 juni via foto@duiken.nl, vermeld je naam in de bestandsnaam van de foto (maximaal 10 MB).
  • Stuur gedurende onze fotochallenge minimaal drie foto’s
  • Om je kans te vergroten, mag je gedurende de challenge iedere week een foto inzenden.
  • Foto’s dienen onder water gemaakt te zijn
  • Half/half foto’s zijn welkom
  • Foto’s worden onder andere beoordeeld op compositie, originaliteit en scherpte
  • De weekwinnaar maken we bekend op www.duiken.nl
  • Een deskundige jury selecteert de weekwinnaar en beslist wie de hoofdprijs in ontvangst mag nemen.
  • De winnaar van de Suunto D5 maken we bekend in een uitgave van DUIKEN

 #suuntofotochallenge

Bekijk ook:

Onderwaterfotografie: 10 compositie regels, deel 1