Marineduikers van de Defensie Duikgroep hebben maandag 28 mei in het Grevelingenmeer de tweede vermiste sportduikers gevonden. Op zondag vonden de militairen ook al het lichaam van de andere duiker.

Beide duikers meldden zaterdag 26 mei j.. aan een restauranthouder in de haven van Scharrendijke op Schouwen-Duiveland dat ze op het wrak de Serpent wilden gaan duiken. Ze gaven hun autosleutel bij hem in bewaring. Toen ze ’s avonds rond half elf niet terugkeerden sloeg de uitbater alarm. Hierop activeerde de Kustwacht direct haar search and rescue protocol.

Zoektocht

Reddingboten van de KNRM-afdeling Ouddorp, duikteams van de brandweer en 2 helikopters van de Kustwacht zochten begin zaterdagnacht tevergeefs naar het duo. Zondagmorgen werd de zoektocht hervat. Dat gebeurde, onder leiding van de politie, door een duikteam van de marine vanaf duikvaartuig Hydra.

Wrak ingegaan

Dat maakte gebruik van sonarapparatuur om de omgeving rondom het wrak in kaart te brengen. Toen daar niets werd waargenomen, zijn de marineduikers zelf het wrak ingegaan om te zoeken. Toen werd een van de lichamen zondagavond teruggevonden. Na een nachtelijke onderbreking, omdat het te donker was om te zoeken, zijn de marineduikers vanmorgen weer te water gegaan. Hierbij vond men ook de tweede vermiste duiker terug in het scheepswrak Serpent.

Anderen lezen ook:  Eigen bos voor vissen in de Vinkeveense Plassen