Het Open Nederlands Kampioenschap onderwaterfotografie (ONK) gaat weer van start, en DUIKEN Magazine doet mee!

Het jaarlijks Open Nederlands Kampioenschap (ONK) onderwaterfotografie en –videografie gaat weer van start en DUIKEN  is van de partij! Met twee getalenteerde teams willen we door middel van een gedeelde liefde voor duiken en fotografie een mooie uitdaging aangaan . Hierbij een introductie van het eerste team! 

Team Captain: Daniel Versteeg

“Tips en advies zal ik altijd geven maar het allerbelangrijkste is lol en plezier. Als je dat hebt komt de rest vanzelf!”
Onder Daniel Versteeg zijn Team vallen:

Natasja Steen

Ik ben een hele-jaar-door duikster die regelmatig in de Nederlandse wateren te vinden is, maar ook in verre warme wateren of onder het ijs. Mijn Olympus E-PL5 onderwatercamera met twee INON S-2000 flitsers behoren standaard tot mijn duikuitrusting.

Ik vind het leuk om het fascinerende onderwaterleven in beeld te brengen. Ik hoop door mee te doen aan het ONK met het DUIKEN  Team te leren hoe ik goede groothoekfoto’s kan maken.

Bert Lutjeboer

In 2004 heb ik samen met mijn zoon het open water brevet gehaald op Gran Canaria. Het jaar daar op weer op vakantie geweest naar Gran Canaria en gewapend met camera onder water gegaan. Met heel weinig duikervaring en eigenlijk ook geen fotografie-ervaring, was het een hele uitdaging onder water.

We zijn ondertussen een poosje verder en heb hier en daar een cursus gevolgd, onder andere bij Ron Polet en Karin Brussaard. Ik ben momenteel bezig met mijn IDC maar helaas heeft corona aardig wat roet in het eten gegooid. Buiten het maken van opleidingsduiken maak ik ook tijd vrij om samen met mijn vrouw te duiken en dan gaat ook zeker de camera mee.

Anderen lezen ook:  Honderden Grienden gedood op de Faeröer eilanden

De onderwaterset die ik momenteel gebruik bestaat uit het volgende: CANON EOS 700D met standaard lens of een 50mm macrolens, een Ikelite behuizing, twee Ikelite DS 125 flitsers en een WeeFine focuslamp.

Eduard Bello

Ik woon in Vlaardingen op ongeveer 50 minuten afstand van de mooiste duikstekken van Nederland, namelijk Zeeland. Ik duik nu een aantal jaren en wordt er alleen maar enthousiaster door. Het mooiste is dat door regelmatig te duiken ik steeds meer tijd kan nemen en nu pas leer goed rond te kijken.

Vooral tijd nemen is een vereiste, al valt dat af en toe nog niet mee. Ik vind het bijzonder fascinerend wat ik telkens weer in onze wateren tref en ik hoop nog veel moois te zien en te kunnen fotograferen.

Af en toe met een wedstrijd meedoen verhoogt mijn plezier en daarbij behorende feedback is geweldig. Ik hoor regelmatig: Veel oefenen en denk aan je compositie.

Ik hoop dit nog lang te kunnen doen met enthousiaste duikers om mij heen. Momenteel fotografeer ik met een Olympus PEN 7, een INON 2000 en een Z240.

Maurice

Ik duik al ongeveer 20 jaar, ook redelijk veel in Nederland, en ben al 15 jaar aan het fotograferen onder water. Ik doe dat wel met beperkte middelen. Ik heb een CANON Powershot G7X Mark II met een Chinees onderwaterhuis en twee Chinese videolampen.

Al jaren, en op dit moment nog steeds, fotografeer ik met een compact camera. Ik ben ooit overgegaan op spiegelreflex, maar wegens een kapot onderwaterhuis ben ik weer terug bij af. Ik fotografeer al vanaf mijn 15e eerst met film en eigen doka en nu al weer erg lang digitaal.

Anderen lezen ook:  Succesvolle tiende telling van bruinvissen in Oosterschelde

Mijn uitdaging in het fotograferen zit meestal in het vinden van het juiste onderwerp en dan ook vaak de juiste belichting met normale lampen.

Nabewerking is dan vervolgens het volgende grote leerpunt. Dit zal de eerste wedstrijd zijn waaraan ik mee ga doen.