Bonaire, een eiland dat al lang bekend staat als een ‘duikersparadijs’, heeft nog veel meer te bieden. Bezoekers die een unieke bestemming willen beleven, lekker willen ontspannen of op zoek zijn naar onvergetelijke ervaringen, zijn hier op hun plek.

Met prachtige landschappen, ongerepte natuur boven en onder water, rijke cultuur, uitstekende culinaire mogelijkheden en de vriendelijke bewoners. Bonaire is één van de meest authentieke eilanden in het Caribische gebied die je zeker niet mag missen.

Ervaar de rust op authentiek Bonaire

’s Morgens vroeg wanneer de vogels aan het zingen zijn, de zon langzaam boven de horizon uitstijgt en het landschap zijn mooie kleuren krijgt, begint een prachtige dag op het eiland. Een zonsopkomst is een kalm en verfrissend moment die je zeker niet mag missen.

Het is de tijd van de dag wanneer de meeste mensen nog lekker aan het slapen zijn en geen auto’s langs rijden. Dit maakt het de perfecte gelegenheid om even langs de kustlijn te gaan wandelen en echte rust te ervaren.

authentiek Bonaire

Behoefte aan adrenaline?

Voor avonturiers, die niet kunnen leven zonder hoogte en behoefte hebben aan adrenaline, biedt Bonaire de mogelijkheid om bergen of rotsen te beklimmen. Eén van de eenvoudig te beklimmen bergen is de Brandaris, de hoogste piek van Bonaire, in het Washington Slagbaai Nationaal Park.

Het is een ongerepte route waar je de biodiversiteit van het eiland kan bewonderen.

Je zal ook zeker diverse vriendelijke diersoorten tegen komen. Eenmaal op de top van de berg kan je van het adembenemende uitzicht over het hele eiland en Klein Bonaire genieten.

Anderen lezen ook:  Vakantietips voor duiken en snorkelen met een onderwatercamera

authentiek Bonaire

Dobberen in en op het water

Bonaire biedt zoveel eco-activiteiten aan die onvermijdelijk zijn. De wateren rondom Bonaire lenen zich uitstekend voor boot tochten, zeilen, kitesurfen, windsurfen, kajakken, tuben, vissen, snorkelen, duiken, zwemmen en veel meer.

Stel je voor dat je op dit moment aan het kajakken bent tussen de mooie groene mangrovebossen van Bonaire. Roeien door de kalme tunnels waarbinnen prachtige diersoorten te zien zijn, zowel boven als onder water. Zou dat niet heerlijk zijn?

Check wel van tevoren over de Nature Fee.

Nature Fee

Bonaire is het eerste Caribische eiland met beschermde natuurparken. Stichting Nationale Parken Bonaire (STINAPA), beheert en onderhoudt deze natuurparken met de financiële ondersteuning van de lokale inwoners en bezoekers die de ‘Nature Fee’ betalen.

Om gebruik te mogen maken van het marine park of om het nationale park te bezoeken, dien je elk jaar een ‘Nature Fee’ tag aan te schaffen. Voor meer informatie, bezoek https://stinapa.bonairenaturefee.org

authentiek Bonaire

Wil jij meer weten over Bonaire?

Bezoek voor meer informatie: www.tourismbonaire.com.

Ook interessant voor jou:

Lees gratis de digitale special DUIKEN op Bonaire

Top 5 Topspots Bonaire