Bart Linders managed het 5 sterren Dive Friends Center op Bonaire. Je kan hier niet alleen recreatief duiken, maar ook de duikinstructeurs opleiding volgen EN aan meerdere eco-vriendelijke projecten deelnemen. Met duikstekken waar je de meest speciale onderwater levens kan zien is dit zeker een aanrader!

 “We organiseren wekelijks, maandelijks en elk kwartaal een clean-up duik om het rif schoon te houden.”

Vertel eens over jullie resort/verblijf, wat maakt jullie uniek?

Wij zijn een 5 sterren Instructor Development Center, dat betekend dat we een Course Director op locatie hebben en regelmatig Instructeurs opleiden.

Daarnaast zetten wij ons actief in voor het milieu.

We organiseren wekelijks, maandelijks en elk kwartaal een clean up duik om het rif schoon te houden. Ook hebben we diverse cursussen om meer betrokken te raken bij alle eco-vriendelijke projecten die we hebben, zoals dive against debris en Sea Turtle Awareness.

Duikers kunnen via ons ook makkelijk deelnemen aan meerdere citizen science projecten.

Wat zijn de twee populairste duikstekken bij jullie in de buurt? Waarom?

‘Something Special’ zegt het eigenlijk al, daar is altijd wel iets speciaals te zien! Het is het huisrif van onze Gooddive locatie. Zeepaardjes, Hengelaarsvissen, schilpadden, octopus, kreeft, en nog veel meer. Er is altijd iets te ontdekken.

Een andere duikplek die erg mooi en populair is, is ons huisrif bij Hamlet Oasis, The Cliff. Er is een veelvoud in harde en zachte koralen te vinden en de topografie is net even anders dan andere duikplekken.

Absolute aanrader voor duiken overdag maar ook zeker voor nachtduiken.

Anderen lezen ook:  Coral Explorers Week bij Papua Explorers

Jullie mogen weer gasten ontvangen, hoe is dat?

We zijn erg blij dat er weer vliegtuigen vanuit Nederland binnenkomen. We hadden wel wat duikers van Bonaire, toen we in lock down zaten, maar dat waren er aanzienlijk minder dan we gewend zijn.

We hebben nu weer volop cursussen en gidsduiken en ook de boten gaan weer regelmatig naar Klein Bonaire, natuurlijk allemaal met de juiste maatregelen en procedures om verspreiding van het COVID-19 virus te voorkomen.

Reizen was een aantal maanden niet mogelijk door corona. Wat hebben jullie in die tussentijd gedaan?

We zijn erg druk geweest met het op en top in orde maken van al onze locaties en duikuitrusting. Daarnaast zijn een aantal van onze winkels verhuisd en hebben we op alle locaties TV’s gehangen met de laatste updates.

Alle medewerkers hebben trainingen gehad met de allerlaatste updates vanuit het duiken en hoe we op een veilige manier verder kunnen met lesgeven.

Hoe gaan jullie om met corona? Wat is anders? Wat voor voorwaarden worden er aan de duikers gesteld?

Wij hebben meerdere maatregelen getroffen en procedures ontwikkeld en aangepast, zoals; lesgeven in kleine groepjes en met gepast afstand.

Ook op de boten hebben we minder mensen zodat elke duiker voldoende ruimte heeft. Iedere duiker kan tegen kostprijs nieuwe mondstukjes kopen en de rest van de spullen maken we grondig schoon.

Bij aankomst geven we een rondleiding en leggen we alle procedures uit, deze gelden voor al onze locaties.

We vragen van onze duikers om zich zo goed mogelijk te houden aan de regels zodat we op een veilige manier open kunnen blijven.

Anderen lezen ook:  Diveroid, onderwaterhuis voor je smartphone

Hoe reageren de klanten die tot nu toe zijn geweest?

Mensen reageren positief en vinden het geen probleem zich te houden aan de regels. We proberen het zo soepel mogelijk te laten verlopen, het is immers vakantie!

Dive Friends Bonaire

Dive Friends Bonaire

Hebben jullie nog een leuke aanbieding voor toekomstige gasten?

We hebben regelmatig leuke acties en speciale evenementen. Op onze social media en website wordt dit gepubliceerd.

Deze bestemming boek je bij Diving World