Daadwerkelijk álles op voorraad. Maatje groter? Of toch kleiner? Geen probleem, pakken we even… Andere kleur? Die hangt er ook. En dat gewoon in de duikshop zelf. Bij de Camaro Premium Dealers weet je zeker dat je met het juiste pak naar buiten loopt. Maar waar vind je deze dealers? Redacteur Carlo Vreugde trekt erop uit en zijn derde stop is Dive Post in Valkenburg (ZH), het grootste Camaro duikcentrum in Nederland.

«Duiken begint bij ons, maar dan wel in het beste materiaal dat er is»

Valkenburg… Moet ik dan helemaal naar Limburg? Gelukkig niet! Dive Post bevindt zich in het Zuid-Hollandse Valkenburg, dat zich midden in de Randstad bevindt. Met 1.000 vierkante meter is Dive Post het grootste Camaro duikcentrum in Nederland. Het is een genot om alle duik- en watersportmaterialen in zo’n ruim opgezette winkel te bekijken.

Leuk om te weten is dat de gehele crew met Camaro pakken duikt en ook al het schoolmateriaal voor opleidingen en verhuur is van Camaro. Eigenaren Cees en Gertine Langmuur zijn al een ruime tijd fan van het Oostenrijkse merk.

20 jaar Camaro in de winkel

Cees: «We verkopen al 20 jaar de Camaro accessoires vanwege de uitstekende kwaliteit. De caps, handschoenen en sokken zijn gemaakt van sterk neopreen met een warm en sneldrogende laag titanium, plus ze hebben een uitstekende pasvorm.

Dit zorgt voor zo goed mogelijke warmte met een minimale dikte. Duikers komen elke keer weer terug om deze producten te kopen.» Na een fabrieksbezoek aan Camaro in Oostenrijk, zagen beiden de kracht van het familiebedrijf dat alleen gaat voor de hoogste kwaliteit. Dit is zichtbaar in de hele collectie.

Anderen lezen ook:  La Morépire, eenmalige toegang tot een leisteenmijn

Zo wordt bij een droogpak extra aandacht besteed aan de zwakke plekken zoals tussen de benen en bij de rits. «Daar zit extra versteviging en het gehele droogpak is goed afgewerkt,» aldus Gertine. Ook waren ze onder de indruk van de fabriekshal die in de winter wordt verwarmd.

Dive Post

Zeer belangrijk, want de chemische reactie met lijm moet in een warme omgeving plaatsvinden. Is dit niet het geval, dan laat de lijm los na minder dan drie jaar. Cees vertelt: «Het is goed om te zien dat alle medewerkers onderdeel uitmaken van de Camaro familie. Dat betekent dat iedereen meehelpt met de ontwikkeling van de pakken.

Toen ik zelf in een Camaro droogpak ging duiken, was ik zeer onder de indruk. Zo licht, flexibel en krachtig! En met alleen de beste materialen. Voor mij één van de redenen om premium dealer te worden.»

Testen doet overtuigen

Gertine vertelt over een stel dat tijdens de Camaro Testdagen de Camaro Drytec Lite 3.0 kwamen uitproberen. Ze waren gelijk enthousiast over het lichte en flexibele materiaal en het droogpak zat als gegoten. Tijdens de duik was het water maar vier graden, maar ze kwamen met een enorm brede glimlach boven water.

Ze waren zo verheugd over de duik, dat ze het droogpak en de kou niet eens hadden gemerkt. «Dat is waar we het voor doen, want we zeggen niet voor niets: Duiken begint bij ons, maar dan wel in het beste materiaal dat er is! Direct na de testduik hebben ze allebei de Camaro Drytec Lite 3.0 aangeschaft, inclusief het Camaro Merino onderpak.»

Anderen lezen ook:  Ademhalen & Controle over drijfvermogen

Cees vertelt dat neopreen door de tijd heen zijn isolatiewaarde kwijtraakt. «Dit wordt onder andere veroorzaakt door de waterdruk bij het regelmatig duiken op diepte. Het is dan ook niet slim om een gebruikt duikpak via Marktplaats of online te kopen. Camaro pakken zijn een investering, maar het jarenlange plezier wat je daarvoor terugkrijgt in warmte en kwaliteit, is het dubbel en dwars waard!»

Camaro premium dealers

Dive Post Valkenburg www.divepost.nl

Sublub Rotterdam www.sublub.nl

Fata Aquana Den Haag www.fata-aquana.nl

De Beldert Zoelen www.beldert.nl

Ook interessant voor jou:

Help, mijn duikmasker beslaat!

Getest: duiklampen van Light&Motion